Groenewegen nét op tijd binnen: ‘Ik heb geen tanden meer over’

Groenewegen nét op tijd binnen: ‘Ik heb geen tanden meer over’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Dylan Groenewegen had geen halve minuut later over de finish moeten komen. De tweevoudig ritwinnaar kwam in de eerste Alpenetappe, over vier grote cols, 28 seconden voor het verstrijken van de tijdslimiet binnen.

“Genoeg is genoeg”, relativeert Groenewegen, die aan een harde in de kasseienetappe van zondag kneuzingen in zijn knie overhield. “Het was geen lekker ritje. Mijn knie deed veel pijn, zeker als ik er kracht op zette. Dat is niet lekker.”

Groenewegen kondigde op de rustdag aan dat hij op zijn tanden zou moeten bijten. “Ik heb geen tanden meer over”, lacht hij.

Woensdag en donderdag staan er opnieuw zware bergritten op het programma met, in tegenstelling tot vandaag, een aankomst bergop. “Het is best een korte rit morgen (108 kilometer, red.), dus dat wordt weer lastig. Ik moet gewoon blijven rijden.”

Ploegleider regelt twee procent extra

Lotto-Jumbo-ploegleider Frans Maassen vreesde voorafgaand aan de Tour al dat de korte etappe een gevaar zou kunnen vormen voor sprinters. De tijdslimiet is een percentage van de tijd van de winnaar. Is de etappe kort, dan is de tijdslimiet ook relatief kort en moeten de sprinters zich haasten.

Maassen heeft van organisator ASO te horen gekregen dat de renners twee procent extra krijgen. Hoeveel tijd dat precies is, hangt af van de tijd van de winnaar. Dinsdag waren alle renners overigens op tijd binnen.

Groenewegen kwam als 164ste en voorlaatste renner over de streep in een groep met onder anderen Mark Cavendish en Marcel Kittel, twee sprinters die dit jaar niet kunnen imponeren in de Tour.

Fernando Gaviria, net als Groenewegen tweevoudig ritwinnaar in de Tour, passeerde de streep ruim zes minuten voor de bus van Groenewegen.

Vlak achter Gaviria kwam André Griepel binnen. De Duitser keek voor de etappe van vandaag met angst en beven uit naar de komende dagen, maar was vandaag in elk geval ruim op tijd binnen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com