Griekenland houdt steun EU

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Griekenland kan blijven rekenen op financiële steun van Europa. Het land krijgt zijn volgende lening van 8,3 miljard euro in drie fasen uitgekeerd. Dat hebben de Europese ministers van Financiën bekendgemaakt in Athene, waar ze bijeen zijn.

De lening wordt in drie delen uitgekeerd om een stok achter de deur te houden. Mocht Athene zich niet houden aan afgesproken hervormingen, kan de lening worden opgeschort.

De lening van Europa, waar lang over onderhandeld is, is cruciaal voor Griekenland. Andere internationale geldschieters, zoals het IMF, baseren hun oordeel voor een deel op de bevindingen van Europese inspecteurs.

Lichtpuntjes

De Griekse regering heeft de afgelopen tijd een reeks aan hervormingen doorgevoerd. Dat begint langzaam zijn vruchten af te werpen. De werkloosheid is met 25 procent nog hoog maar loopt wel licht terug en dit jaar wordt weer economische groei verwacht.

Nieuwe hervormingsvoorstellen zijn onzeker. Premier Samaras kan sinds kort nog maar rekenen op een nipte meerderheid in het parlement.

De Grieken hebben inmiddels tientallen miljarden geleend. Of er een derde hulppakket nodig is, wordt waarschijnlijk pas na de zomer duidelijk.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com