Görges onderuit, Svitolina moeizaam verder

Görges onderuit, Svitolina moeizaam verder
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Julia Görges is in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De Duitse, die ogenschijnlijk in topvorm naar Melbourne was gekomen, moest haar meerdere erkennen in Alizé Cornet: 4-6, 3-6.

Görges won de laatste drie toernooien waaraan ze meedeed en was zaterdag in de finale in Auckland nog te sterk voor Caroline Wozniacki.

Na vijftien zeges op rij kwam er echter onverwachts een einde aan de succesreeks, aangezien Cornet ook nog eens de vijf eerdere duels met Görges allemaal verloren had.

De Française, die voor de 52ste keer meedoet aan een grandslamtoernooi en tot dusver nooit verder is gekomen dan de vierde ronde, plaatste op 5-4 (eerste set) en 4-3 (tweede set) de beslissende breaks.

Mokerlagen

Jelina Svitolina haalde met moeite de derde ronde. De Oekraïense, een van de titelfavorieten in Melbourne, klopte Katerina Siniakova: 4-6, 6-2, 6-1.

Svitolina werd in de eerste set achter de baseline gedrukt door de mokerslagen van de Tsjechische, die geen ontzag had en verdiend de eerste set won. Svitolina knokte zich terug en zag de energie bij Siniakova afnemen door de warmte. Set drie werd daardoor een formaliteit.

Svitolina ontmoet nu haar pas 15-jarige landgenote Marta Kostjoek, die met 6-3, 7-5 won van Olga Rogowska. Kostjoek is de jongste speelster in de derde ronde van een grandslamtoernooi sinds Mirjana Lucic-Baroni in 1997 op de US Open.

Wozniacki met moeite langs debutante

Caroline Wozniacki moest alle zeilen bijzetten om de derde ronde te halen. De Deense nummer twee van de plaatsingslijst werd door de Kroatische Jana Fett naar de rand van de afgrond gedreven.

Grandslamdebutante Fett, die in 2014 in Melbourne de juniorenfinale verloor, liet Wozniacki niet haar favoriete spel spelen en won met gevarieerd spel de eerste set. De Deense, afgelopen seizoen winnares van de WTA Finals, leek daarna orde op zaken te stellen, maar Fett was in het derde bedrijf tot 5-1 de betere speelster.

Bij de onervaren Fett sloeg echter de spanning toe. Wozniacki overleefde twee matchpoints en won vervolgens liefst zes games op rij, waarmee ze alsnog de winst greep: 3-6, 6-2, 7-5. De voormalige nummer één van de wereld speelt in de volgende ronde tegen Kiki Bertens.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com