Goedemorgen Pyeongchang, dit is de slotdag van de Winterspelen

Goedemorgen Pyeongchang, dit is de slotdag van de Winterspelen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De 23ste Winterspelen in Pyeongchang komen zondag tot een einde. De sluitingsceremonie is vanaf 12.00 uur het officiële slotstuk van ruim twee weken topsport in Zuid-Korea.

De parade met alle sporters, met onder anderen Ireen Wüst als Nederlandse vlagdrager, is live te volgen op NPO 1 en NOS.nl.

Chef de mission evalueert

Vlak voor aanvang van de ceremonie is er ook een uitgebreid interview met chef de mission Jeroen Bijl, die terugblikt op de Nederlandse prestaties.

Het interview met Bijl is zondagavond vanaf 20.30 uur (NPO 1 en NOS.nl) ook te zien in Studio Sportwinter, waar alle Nederlandse medaillewinnaars te gast zijn. TeamNL won in totaal twintig medailles (acht keer goud, zes keer zilver en zes keer brons).

Even daarvoor is er van 18.00 tot 18.50 nog een samenvatting in Pyeongchang Vandaag, waarin Herman van der Zandt en oud-schaatser Bart Veldkamp voor het laatst samen de olympische dag doornemen.

Laatste medaille-onderdeel

Maar voordat het zover is, gaan we zoals gebruikelijk door met het uitzenden van de sporten. De Cross County voor vrouwen (30 kilometer) is het laatste onderdeel in Pyeongchang waarbij er om de medailles wordt gestreden. De race is vanaf 7.00 uur live te zien via NOS.nl en NPO 1.

Aansluitend laten we een ruime samenvatting zien van de ijshockeyfinale bij de mannen tussen Duitsland en Rusland.

Wat heb je gemist?

De Zweedse curlingvrouwen heroverden het goud door Zuid-Korea in de finale met 8-3 te verslaan.

Zweden won goud in 2006 en 2010, maar in 2014 boog het in de finale voor Canada, dat in Pyeongchang teleurstelde en na de groepsfase al was uitgeschakeld.

In het bobsleeën nam Duitsland revanche voor het debacle van Sotsji toen onze oosterburen in 2014 geen enkele medaille wonnen. In Pyeongchang was alles anders. Na goud in de tweemansbob bij de mannen en vrouwen, was er ook Duits goud in de viermansbob.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com