GM roept nog meer auto’s terug

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

General Motors roept nog eens bijna miljoen auto’s terug naar de garage vanwege een mogelijk defect met het contact. Het zijn kleinere modellen van Chevrolet, Pontiac en Saturn die moeten worden nagekeken. In totaal betreft de terugroepactie nu 2,6 miljoen auto’s.

In februari kwam GM met de eerste maatregelen. Zeker 12 mensen waren omgekomen bij verkeersongelukken, nadat het contact van hun auto spontaan op ‘uit’ was gesprongen. De motor stopte, de stuurbekrachtiging werkte niet meer en ook remmen werd ineens veel zwaarder. In sommige gevallen vielen ook de airbags uit.

Een mogelijke oorzaak is het gewicht van de sleutel. Die zou te zwaar kunnen zijn, waardoor vooral op hobbelige landwegen het contact op de uitstand springt.

Zware sleutelbos

GM adviseert eigenaren daarom om geen zware dingen aan de sleutelbos te hangen zolang de auto nog niet voor reparatie naar de garage is geweest.

De Amerikaanse toezichthouder op de auto-industrie zei eerder dat het aantal doden als gevolg van dit defect veel hoger ligt. Er zouden 303 mensen zijn verongelukt. GM bestrijdt die cijfers en noemt ze “pure speculatie”.

Door bureaucratie bij het autoconcern zouden de problemen lange tijd zijn genegeerd. Topvrouw Mary Barra van GM heeft gezegd dat ze pas in februari op de hoogte werd gesteld.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com