Gesink verkent Tour-kasseien

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Ruim drie maanden voor het begin van de Ronde van Frankrijk heeft Robert Gesink al een deel van het parcours verkend. De Belkin-renner trainde enkele dagen in Noord-Frankrijk en België om de kasseien te verkennen die hij tegenkomt in de vijfde etappe van de Tour.

Dat de training door kon gaan, is opmerkelijk omdat hij eerder deze maand de Tirreno-Adriatico voortijdig verliet vanwege problemen met de urinewegen. Daar heeft hij inmiddels geen last meer van. Een paar dagen rust waren voldoende om de geplande parcours-verkenning door te laten gaan.

“Sterkste van het peloton”

Robert Gesink heeft hoge verwachtingen van die 156 kilometer lange etappe. “We hebben een ploeg die daar heel sterk in is, misschien wel de sterkste van het peloton. Met Sep Vanmarcke, Maarten Wynants en Lars Boom heb je drie man die toptien hebben gereden in Parijs-Roubaix.”

Gesink heeft veel vertrouwen in de kasseienrit. Niet alleen vanwege zijn trainingsritjes van de laatste dagen, maar ook omdat binnen de ploeg talloze testen zijn gedaan. Zo zijn er speciale fietsen gefabriceerd voor de rit over de kasseien. Gesink: “Het zal minder spectaculair zijn dan Parijs-Roubaix. In ieder geval minder een slijtageslag, want de rit is korter. Het gevaar ligt vooral in de aanloop naar de stroken toe.”

De verkenning van het parcours toont aan hoe serieus Gesink de editie van dit jaar neemt. Daarmee wil hij overigens niet zeggen dat hij voor dit jaar de kopman is bij Belkin. Gesink: “Bauke Mollema werd vorig jaar zesde en heeft laten zien dat hij dat aankan, dus hij zal zich ook helemaal op het klassement gaan richten.”

“Klassement is tricky”

Gesink: “We hebben in het verleden met mij, maar ook met andere renners gezien dat het tricky is om een klassement te rijden. Zoals deze vijfde etappe zijn er veel valkuilen, dus is het alleen maar goed om met meer dan één kopman te starten.”

Gesink kiest dit jaar voor een iets andere voorbereiding dan anders. Begin april staat hij aan de start van de Ronde van het Baskenland, daarna volgt in ieder geval de Amstel Gold Race en misschien de Waalse Pijl. Vervolgens vertrekt hij naar de Verenigde Staten voor een vakantie en de Ronde van Californië. Na een hoogtestage in Amerika moet hij er in juni helemaal klaar voor zijn.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com