Geen medaille, maar wel ‘snelheidsprikkel’ voor Butter bij indoordebuut

Geen medaille, maar wel ‘snelheidsprikkel’ voor Butter bij indoordebuut
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

42.195 meter, of anders de helft daarvan. Dat zijn normaal gesproken de afstanden die Michel Butter loopt. Maar zondag maakte hij tijdens de NK indoor in Apeldoorn op 32-jarige leeftijd zijn debuut in, jawel, een indoorwedstrijd.

Een ervaren marathonloper met meerdere Nederlandse titels op minimaal tien kilometer op zijn palmares. Geen logisch gezicht op een indoorbaan. “Maar dit is een heel mooie snelheidsprikkel”, beargumenteert Butter, die zo’n drie weken geleden spontaan op het bijzondere idee kwam mee te doen aan de 3.000 meter in Apeldoorn.

“Wij doen soms indoortrainingen om aan snelheid te werken. Tijdens een van die trainingen zei ik: ik zou die Nederlandse kampioenschappen wel eens willen doen. Het begon als een grap, maar toen ik terugreed van de training, dacht ik: dat lijkt me hartstikke leuk!”

En zo geschiedde dit weekend. “Normaal gesproken zien we hem niet, maar nu is hij hier”, roept de speaker van Omnisport Apeldoorn om als Butter zich meldt aan de start. Hij heeft stoute plannen.

“Als ik aan de start sta, wil ik iets goeds doen. Iets uitdagends. Ik ben dan niet de favoriet, maar er zit iets stouts in”, aldus de atleet.

‘Dit voegt iets toe’

Terwijl de nationaal kampioen over tien kilometer van start gaat, vertelt zijn coach Guido Hartensveld dat dit een goede manier is om aan Butters snelheid te werken. “Normaal is daar door de druk van voorjaarsmarathons geen tijd voor, maar nu wel”, aldus Hartensveld. “Dit voegt iets toe ten opzichte van andere jaren.”

Ondertussen ziet Butter enkele concurrenten weglopen in de wedstrijd. Hij besluit krachten te sparen en te wachten op de baanjongens, maar ziet tot zijn ongenoegen dat die de wedstrijd niet willen maken.

Butter finisht uiteindelijk als zesde in een tijd van 8.15,77, ruim achter kampioen Benjamin de Haan (8.07,43). “Ik ben niet tevreden, want ik wilde een medaille weg kapen”, zegt een hijgende Butter na afloop van de race. “Nu ga ik toch chagrijnig naar huis.”

Hoewel zijn debuut niet werd wat hij ervan had verwacht, weerhoudt het de atleet er niet van zich te blijven focussen op indoorwedstrijden.

“Of ik ook in het buitenseizoen opnieuw voor wedstrijden op de baan kies? Ja, zeker. Geen korte wedstrijden, maar ik ga wel twee tien kilometers lopen. In mei op de Europa Cup in Londen en waarschijnlijk in juni de Gouden Spike. Met als doel mijn snelheid te verbeteren en sneller het marathonseizoen in te gaan.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com