Garate wil fietsen onder oud contract

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Spaanse wielrenner Juan-Manuel Garate wil onder de voorwaarden uit zijn oude contract aan het seizoen met Belkin beginnen. Dat was maandag voor de rechtbank in Haarlem de inzet van een kort geding.

De 37-jarige coureur is door de Nederlandse formatie op non-actief gesteld, omdat hij zijn nieuwe verbintenis niet wil ondertekenen. Volgens de advocaat van Garate, Wil van Megen, tellen de oude voorwaarden nog omdat Belkin dat contract met de renner niet heeft opgezegd.

Wieler-cao

“Volgens de regelgeving in de wieler-cao moet het oude contract schriftelijk worden beëindigd en dat is niet gebeurd”, aldus de raadsman. “Naar onze mening is het oude contract daarom nog rechtsgeldig.”

“De voorwaarden in dit contract zijn ook beduidend beter dan wat Belkin in de nieuwe verbintenis heeft voorgelegd. Garate zou desnoods wel onder de nieuwe voorwaarden willen fietsen, maar dan heeft hij wel recht op een extra vergoeding.”

Belkin wacht af

De rechter doet over twee weken uitspraak. Belkin onthoudt zich tot die tijd van commentaar. “We wachten de komende twee weken af”, aldus de woordvoerder van de ploeg. Garate boekte in 2009 zijn grootste succes in Nederlandse dienst met de winst in de etappe naar de Mont Ventoux in de Ronde van Frankrijk.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com