Froome wil niet terugkijken: afgelopen maanden waren een uitdaging

Froome wil niet terugkijken: afgelopen maanden waren een uitdaging
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Zoals viel te verwachten, ging het drie dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk bij de drukbezochte persconferentie van Team Sky weinig over de 105de editie van de Tour. Chris Froome kreeg vooral een hoop vragen over zijn salbutamolzaak op zich afgevuurd.

Maar de kopman van Team Sky pareerde de vragen. Hij wilde de zaak achter zich laten en er niet veel over praten. Het journaille moest het doen met korte antwoorden. Liever sprak de Brit over zijn grote doel: het veroveren van zijn vijfde Tourzege, zijn vierde op rij.

‘Zwaarste race uit m’n carrière’

“De afgelopen negen maanden waren heel zwaar voor mij, mijn familie en mijn collega’s. Ik ben dankbaar dat alle feiten nu boven water zijn en dat we ons weer op wielrennen kunnen focussen”, vertelde Froome in een gymzaal – niet echt een locatie waar je aan zou denken bij Team Sky – in Saint-Mars-la-Réorthe, in het westen van Frankrijk.

“Het is een heel zware periode geweest, maar vanaf het begin wist ik al dat ik niets fout had gedaan, dus ik hoopte dat wij op dit punt zouden komen. Gelukkig is dat moment er nu.”

De winnaar van de Giro d’Italia verwacht dat deze Tour de “zwaarste race uit zijn carrière wordt”. “Ik heb nog nooit de Giro en de Tour in een jaar gereden. Het winnen van de dubbel is mijn grote doel. De komende drie weken worden heel zwaar.”

Salbutamol

De internationale wielerunie UCI zag begin deze week af van vervolging van Froome voor het overmatig gebruik van het astmamiddel salbutamol in de Vuelta van vorig jaar. Na afloop van de 18de etappe in Spanje, op 7 september, leverde Froome een positieve plas af. Daarna sleepte de zaak zich almaar voort en was het vooral wachten op een oordeel van de UCI. Die kondigde maandag in een persbericht aan dat de dopingzaak tegen de Brit is gesloten.

Froome mag nu vanaf zaterdag, wanneer de Tour start in de Vendée, op jacht gaan naar zijn vijfde Tourzege. Daarmee zou hij Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil en Miguel Indurain evenaren.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com