Froome reageert aangeslagen: heb geen regels overtreden

Froome reageert aangeslagen: heb geen regels overtreden
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

“Ik kan veel reacties begrijpen”, begint Froome zijn interview bij de BBC, “zeker gezien de geschiedenis van de wielersport. Maar dit is een heel andere zaak. Dit is geen positieve test.”

De Brit reageert zichtbaar aangeslagen vanaf Mallorca, waar zijn Team Sky een trainingskamp heeft belegd. De viervoudig Tourwinnaar is op 20 september door de UCI op de hoogte gebracht van de verdachte test.

“Of dit iets betekent voor mijn reputatie? Nee… nee. Dit komt duidelijk als een grote schok voor veel mensen, maar ik sta achter wat ik altijd heb gezegd. En ik heb geen regels overtreden, ik heb niet meer gebruikt dan toegestaan is.”

‘Heb geen regels overtreden’

Froome zegt zich dienstbaar op te blijven stellen richting de autoriteiten. “Zoals het er nu voorstaat, heeft de UCI mij gevraagd om meer informatie aangaande mijn gebruik van salbutamol. Het is een heel normaal medicijn voor astma. Ik werk graag mee met de UCI om alle informatie te geven.”

Sky staat aan de kant van Froome en schorst de renner niet. “We zullen, samen met het team, tot op de bodem uitzoeken wat er precies gebeurd is.”

Knaven: dit was vertrouwelijk

Aanvullend op het persbericht kwam Sky-ploegleider Servais Knaven nog met een opvallende reactie. Het bericht over de positieve test had nooit naar buiten moeten komen. “Dit is confidentieel, vertrouwelijk. Ik kan verder niets toevoegen aan wat er al in het persbericht staat.”

Routine, inhalator

Froome zegt de verdachte waarden niet te kunnen verklaren. “Ik heb ze al veel verteld over mijn routine, over wanneer ik precies mijn inhalator gebruik. Of ik word geschorst en titels zal kwijtraken? Ik ga niet speculeren over de uitkomst.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com