Frijns vreest brandende F1-auto’s

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De openingsrace van het Formule 1-seizoen had volgens autosportliefhebbers veel weg van een roulette omdat de meeste auto’s nog niet betrouwbaar genoeg waren om wedstrijden te rijden. De grote vraag voorafgaand aan het tweede F1-weekend is dan ook of de bolides er nu beter voor staan.

Robin Frijns, reserverijder van Caterham, is stellig: “Nee. Dat is in korte tijd niet te veranderen. Er zullen sowieso weer veel auto’s uitvallen.” Bijkomend probleem is het klimaat in Maleisië, waar komende zondag de tweede grand prix plaatsvindt. Het is er warm en het kan er ontzettend regenen.

“Fik in de auto”

Factoren waarvan nog niemand weet hoe de auto’s daarop reageren. “We hebben misschien twee testrondjes in de regen gereden”, aldus Frijns. “En we hebben weliswaar getest in de woestijn van Bahrein, maar daar was het slechts een graad of 22. Zelfs toen hebben we een paar keer fik in de auto gehad. Het wordt dus interessant om te zien of de auto’s in het veel warmere Maleisië op temperatuur gehouden kunnen worden.”

Naast de betrouwbaarheid van de de bolides wordt er ook veel gesproken over het geluid. De overstap naar hybride motoren heeft de sport er een stuk stiller op gemaakt. Tot grote ergernis van de fans.

Geen jongensdroom meer

Frijns deelt dat ongenoegen. “Dit is niet wat Formule 1 moet zijn. Het zijn net brommers. Een autosportfan wil herrie en de grond voelen trillen. Het hoort een jongensdroom te zijn, maar het geluid is slecht en de auto’s zijn lelijk.”

“En door de brandstofbeperkingen kan je niet meer van start tot finish gas geven. Formule 1 hoort een sprint te zijn, maar het gaat nu om zuinig rijden. Ik zeg rijden, want je kunt het niet eens racen noemen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com