Frenkie de Jong: het gaat wel heel veel over mij

Frenkie de Jong: het gaat wel heel veel over mij
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Over media-aandacht heeft Frenkie de Jong de laatste weken niet te klagen. En dat voor een speler die dit seizoen slechts 478 speelminuten in de benen heeft en pas vier basisplaatsen in de eredivisie. De 20-jarige Ajacied werd zondag na de invalbeurt tegen Roda JC de hemel ingeprezen. En niet voor de eerste keer.

“Ik vind de media-aandacht wel wat overdreven”, zegt De Jong. “Er is veel over geschreven en veel over gediscussieerd op tv. Ik vind het leuk om te horen wat ze zeggen, maar het hoeft niet zo van mij.”

De vraag is of De Jong die aandacht terecht vindt. Dit seizoen speelde hij niet langer dan twee wedstrijden achter elkaar in de basis. “Ze mogen het erover hebben, maar het gaat wel heel veel over mij. Dat geeft misschien extra druk, maar zo voel ik het niet. Als ik voetbal probeer ik altijd hetzelfde te doen. Ik heb niet het gevoel dat ik daarin ben veranderd de afgelopen tijd.”

De Jong kwam tegen Roda JC na rust in het veld als vervanger van rechtsback Deyovaisio Zeefuik. Het systeem werd door trainer Marcel Keizer omgegooid van 4-3-3 naar 3-4-3, met De Jong kort voor de verdediging. Ajax liep uit van 1-1 naar 5-1, en de De Jong werd de gevierde man met drie assists.

Het is niet duidelijk of Keizer zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente kiest voor De Jong. De Ajax-trainer hield de optie open om tegen Twente te beginnen zoals Ajax speelde in de tweede helft tegen Roda JC. Met De Jong dus als verdedigende middenvelder.

6, 8 of 10

“Mijn favoriete positie is ergens op het middenveld in de basis. Dan vind ik het goed. Het maakt mij niet zoveel uit”, zegt De Jong, die toch een uitgebreider antwoord geeft als hem wordt gevraagd of die verdedigende positie zijn ideale positie is.

“Als ik echt mag kiezen op dit moment zou ik het liefst op de aanvallende posities spelen. Op 8 of op 10. Maar op 6 krijg je weer meer ballen en ben je het aanspeelpunt in de opbouw.”

Ondanks dat De Jong niet veel speeltijd krijgt, hebben buitenlandse clubs interesse getoond in de middenvelder. “Ik heb het gehoord van mijn zaakwaarnemer. Sommige verhalen zijn waar, sommige niet. Maar ik ben er niet mee bezig.”

De Jong beseft dat hij bij een topclub ook niet veel aan spelen zal toekomen. “Bij Bayern en City zou ik niet direct in de basis staan.”

En die Frenkie de Jong-discussie? “Die mag wel rusten. Ze mogen erover praten, maar van mij hoeft dit niet. Ik doe er ook niet aan mij. Al heb ik er natuurlijk wel mijn mening over. Ik vind ook dat ik moet spelen. Maar voor de rest maakt de discussie mij weinig uit.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com