Federer weer topvijf, Bertens keldert

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Roger Federer is terug in de topvijf van de wereldranglijst. De 32-jarige Zwitser, die op het Masters-toernooi in Indian Wells de finale haalde maar die verloor van Novak Djokovic, steeg van de achtste naar de vijfde plaats. Sinds vorig jaar september behoorde hij niet meer tot de topvijf.

Na het bereiken van de halve finales was Federer al zeker van de vijfde plaats. Als hij het toernooi had gewonnen, was hij de nummer vier geweest. Vorig jaar begon de Zwitser het jaar als nummer twee van de wereld, maar zakte hij af naar de zevende plaats, zijn laagste notering in elf jaar.

Rafael Nadal blijft ruimschoots lijstaanvoerder, gevolgd door Djokovic. Aan de posities van Robin Haase en Igor Sijsling veranderde weinig. Haase, die de tweede ronde haalde in Indian Wells, blijft 46ste en Sijsling, die direct verloor, boekte één plaats winst: hij is nu 54ste.

Vrije val Bertens

Bij de vrouwen maakte Kiki Bertens een vrije val van de 126ste naar de 147ste plaats. De Nederlandse haalde vorig jaar de tweede ronde bij het sterk bezette toernooi in Indian Wells, maar ze kon haar punten niet verdedigen omdat ze ziek thuis zat.

Indy de Vroome klom door haar overwinning in het ITF-toernooi in het Mexicaanse Irapuato op naar de 202de plaats. Ze stond 228ste. Arantxa Rus bezet de 153ste plaats.

In de toptien steeg de Roemeense Simona Halep, halvefinaliste in Indian Wells, van de zevende naar de vijfde plaats. Flavia Pennetta, die zegevierde in Californië, rukte van de 21ste plaats op naar de 12de stek. Serena Williams gaat nog altijd fier aan de leiding.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com