Fantastisch PEC en Van ‘t Schip oogsten alle lof

Fantastisch PEC en Van ‘t Schip oogsten alle lof
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

PSV won zondag de topper tegen PEC Zwolle (0-1) door een goal van Nicolas Isimat-Mirin in blessuretijd, maar toch gingen de complimenten aan de tafel van Studio Voetbal niet naar de winnaar, maar naar de verliezer.

“We speelden goed”, zegt PEC Zwolle-trainer John van t Schip. “John is te bescheiden”, aldus oud-international Pierre van Hooijdonk. “Zijn ploeg speelde echt fantastisch. Een genot om naar te kijken. Ze staan waar ze horen te staan op de ranglijst.”

Onder leiding van Ron Jans eindigde PEC vorig seizoen nog als veertiende. Wat is de verklaring voor het succes van PEC, dat nu de nummer vier van de eredivisie is? “John heeft natuurlijk zijn inbreng. En minder huurlingen en fittere spelers”, zegt Jans, tegenwoordig technisch manager van FC Groningen.

Jans had zelf vorig seizoen te kampen met meerdere geblesseerde spelers en spelers die lang nodig hadden om fit te worden. “Helemaal waar”, zegt Van ‘t Schip. “Bij een kleine club als PEC is het heel belangrijk om iedereen fit te hebben en dat hadden wij in de voorbereiding. Dat scheelt enorm. Alleen Youness Mokhtar en Rick Dekker hadden wat meer tijd nodig.”

Als zijn tafelgenoten bij Studio Voetbal complimenten blijven uitdelen, zegt Van ‘t Schip: “Het lijkt wel of we gewonnen hebben.” Volgens Van Hooijdonk klopt dat ook wel. “Moreel hebben jullie gewonnen.”

‘Ryan Thomas kan naar Real Madrid’

Van Hooijdonk wil graag stilstaan bij PEC-speler Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander arriveerde vrijdagochtend weer in Zwolle na een wereldreis vanwege de wedstrijden om een WK-ticket tegen Peru. Toch speelde Thomas tegen PSV een hele wedstrijd.

“Hij is zo belangrijk als verbinding tussen de verdediging en de aanval en heeft een geweldige mentaliteit”, zegt Van ‘t Schip.

Ron Jans gaat nog een stapje verder. “Hij is een van de beste spelers van de eredivisie, in alles. Het zou me niet verbazen als hij bij Real Madrid terechtkomt. Hij mag van mij blind komen naar FC Groningen. Maar ik zou zeggen: Ajax, Feyenoord of PSV, doet het nou maar. Sorry John.”

“Je hoeft geen sorry te zeggen”, reageert Van ‘t Schip. “Hij behoort tot de top van Nederland.”

Jans zet euro in op titel PSV

Met de indrukwekkende Thomas verloor het indrukwekkende PEC toch van PSV. Volgens Van Hooijdonk had PSV het geluk van de kampioen. “Allemaal signalen dat het meezit. Net als Feyenoord vorig seizoen. Het zou me niet verbazen als ze kampioen worden.”

“Dat komt ook omdat de achtervolgers ook niet de indruk wekken dat ze geen punten meer gaan verspelen”, aldus Jans. “Ik durf er wel een euro op te zetten.”

‘Keizer geeft ruimte voor speculatie’

Ajax is als nummer twee voornaamste achtervolger van PSV. Na de 8-0 zege op NAC Breda deed een opmerking van trainer Marcel Keizer de wenkbrauwen fronsen.

Keizer wekte de indruk dat Donny van de Beek, die drie keer scoorde tegen NAC, iets had gezegd dat niet door de beugel kon, nadat de middenvelder in de voorlaatste wedstrijd met FC Utrecht op de bank had moeten plaatsnemen.

“Hij hoeft dit niet te zeggen en geeft nu ruimte voor speculatie”, aldus Van Hooijdonk.

“Dit is met weinig waardigheid gezegd”, zegt schrijver en columnist Özcan Akyol, die geen lijn herkent in de keuzes van Keizer. “Het is iedere keer afwachten wat hij doet. Hij is heel erg aan het schuiven.”

“Je merkt bij Keizer de irritatie”, aldus Jans. “Spelers zitten toch wat te knabbelen aan de autoriteit van Keizer. Schöne heeft iets gezegd, Ziyech dweept met Bosz. Het is allemaal redelijk onschuldig, maar het stapelt zich op.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com