Excuses krant voor Obama-grap

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Belgische krant De Morgen heeft vanmorgen zijn excuses aangeboden aan iedereen die zich beledigd voelt door een racistische afbeelding van Barack en Michelle Obama in de krant van zaterdag. In die krant stonden de Amerikaanse president en zijn vrouw in een mislukte poging tot satire als apen afgebeeld.

De Morgen wijdde zaterdag in verband met het bezoek van Obama aan België een weekendbijlage aan de president. In die bijlage staat een satirische rubriek die voor de gelegenheid ook aan Obama was gewijd.

Poetin

De krant deed alsof ze de Russische president Poetin ook om een bijdrage had gevraagd. Die zou “wegens te weinig tijd” alleen maar een foto hebben ingestuurd. Daarop waren de monden van de Obama’s in apenbekken veranderd.

De als anti-Poetingrap bedoelde satire miste zijn doel volledig, erkent de krant. “De denkfout die gemaakt wordt, is de overtuiging dat racisme algemeen niet aanvaard wordt en dat er dus veilig mee gelachen kan worden. Te licht wordt hier vergeten dat, met name in de Verenigde Staten, de schandelijke gelijkstelling tussen zwarten en apen nog geregeld opduikt.”

“Sorry”, gaat de krant verder. “Wij pleiten in dit geval schuldig aan slechte smaak.” De krant wil bondgenoot blijven van iedereen die tegen racisme strijdt.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com