Europese prijs Westfries Museum

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Het Westfries Museum in Hoorn heeft de Cultural Heritage/Europa Nostra Award 2014 gekregen. Dat heeft het museum op zijn website bekendgemaakt. Het Westfries Museum kreeg de onderscheiding in de categorie Onderwijs, Opleiding en Bewustwording.

De prijs is toegekend voor het project De Zaak-Coen. Dat werd opgezet naar aanleiding van een heftige discussie die eind 2011 ontstond rond het standbeeld in de binnenstad van Hoorn van Jan Pieterszoon Coen (1587-1629), een omstreden VOC-man.

Snelle reactie

Het museum probeerde het debat rond Coen te faciliteren en te stimuleren met onder meer een expositie in de vorm van een rechtszitting met publieksjury. Ook kwam er een glossy en een website.

De jury waardeerde onder meer de snelle reactie van het museum op het verhitte debat, meldt de website van de prijs.

Cultureel erfgoed

De Cultural Heritage/Europa Nostra Award, de prijs van de Europese Unie voor cultureel erfgoed, wordt jaarlijks uitgereikt aan zo’n dertig culturele instellingen. Tot zes daarvan maken kans op de Grand Prix, waar een bedrag van 10.000 euro is verbonden.

Ook het Westfries Museum maakt kans op de Grand Prix. Dat wordt duidelijk op 5 mei, bij de uitreiking van de onderscheidingen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com