EU en Oekraïne sluiten akkoord

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Europa haalt de politieke banden met Oekraïne verder aan. Daarmee maakt de EU opnieuw aan Rusland duidelijk dat Oekraïne van groot belang is voor Europa.

Premier Jatsenjoek en de 28 regeringsleiders ondertekenen vandaag een politiek akkoord. Dat is een onderdeel van een groot associatieakkoord. In november vorig jaar wees de toenmalige president Janoekovitsj dat akkoord af, wat leidde tot veel politieke en maatschappelijke onrust in Oekraïne.

Voorwaarden

De afspraken over economie en handel worden later ondertekend. Voorwaarde daarvoor is dat er een definitieve regering is in Oekraïne, waar eind mei verkiezingen worden gehouden. Bovendien wil de EU dat Oekraïne met het IMF overeenstemming bereikt over een ontwikkelingsprogramma voor de komende jaren. De heeft de EU al in principe een hulppakket van 11 miljard euro aangekondigd.

Rusland

De afspraken van vandaag gaan vooral over het formaliseren van de betrekkingen. Oekraïense politici zullen vaker meevergaderen in Brussel. En De EU streeft naar meer politieke integratie door Oekraïne nadrukkelijk te betrekken bij de Europese buitenlandse politiek en veiligheidskwesties. Vooral tegen dat laatste heeft president Poetin grote bezwaren, omdat hij Oekraïne in de Russische invloedssfeer wil houden.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com