Etappe 6: een nieuwe massasprint, maar zonder Sagan en Cavendish

Etappe 6: een nieuwe massasprint, maar zonder Sagan en Cavendish
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Na een dagje klimmen in de Vogezen ligt er vandaag weer een massasprint op de loer. De renners starten in Vesoul en rijden naar het noordwesten om 216 kilometer verderop te finishen in Troyes. Slechts twee klimmetjes van de vierde categorie liggen op de route.

Volgens NOS-analist Marijn de Vries kan het niet anders dan uitdraaien op een massasprint. Dat zou de derde in zes dagen worden, maar er is een verschil met de vorige twee sprints: Mark Cavendish (gebroken schouderblad) en Peter Sagan (uit de Tour gezet) zijn er niet meer bij.

Ga je Sagan missen?

“Het is zeker jammer dat hij weg is, want Sagan zorgde altijd voor een vrolijke noot in de Tour. Maar in de massasprints gaan we hem niet per se missen, want hij was toch niet een van de topfavorieten in een vlakke sprint.”

Geldt dat ook voor Cavendish?

“Nee, van Cavendish had ik nog wel wat verwacht. Ondanks zijn ziekte (Cavendish had Pfeiffer in het voorjaar, red.) leek hij sterk. Ik was wel benieuwd naar hem.”

Op wie zet je je geld vandaag?

“Niemand steekt er echt bovenuit. Arnaud Démare is in topvorm, maar Marcel Kittel zal gebrand zijn op revanche na zijn nederlaag van dinsdag. Dat geldt ook voor André Greipel. Vaak als je denkt dat hij niet snel genoeg is of dat zijn treintje niet goed werkt, staat hij er toch weer.”

De terugkerende vraag in deze rubriek bij de massasprints: wat verwacht je van Groenewegen?

“Ik heb het idee dat zijn treintje nog niet helemaal goed werkt. Een paar dagen geleden viel het me op dat hij uit zijn trein stapte en voor een ander wiel koos. Zijn ploeggenoten waren hem ineens kwijt.”

“Op zich kun je best veranderen van tactiek in een sprint, maar dat was volgens mij niet zo handig. Groenewegen is wel een sprinter die handelt op intuïtie en zijn eigen weg zoekt. Dat kan heel goed zijn, maar je moet wel een keuze maken. Nu hangt het een beetje tussen ‘rijden in een treintje’ en ‘zijn eigen weg kiezen’ in.”

De gele trui zit nu om de schouders van Froome, verandert dat nog iets aan de koers?

“Nee, voor Sky is de Tour nu net begonnen. Het loopt gesmeerd voor ze en ik denk dat ze dit scenario wel hadden verwacht. Toch waren ze niet leidend, zoals we dat van de ploeg de afgelopen jaren wel gewend waren. Ze zijn duidelijk minder dominant in de koers.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com