Etappe 1: sprint Groenewegen naar de gele trui?

Etappe 1: sprint Groenewegen naar de gele trui?
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De 105de editie van de Ronde van Frankrijk gaat vanochtend van start op een eiland. De renners starten op Île de Noirmoutier om 201 kilometer later te finishen in Fontenay-le-Comte.

Een massasprint lijkt onvermijdelijk. Onderweg komen de renners slechts één heuveltje tegen van de vierde categorie en er staat weinig wind aan de Atlantische kust. NOS-verslaggever Han Kock kijkt uit naar de strijd van “een op hol geslagen kudde buffels”.

Is er nog een kans dat het géén massasprint wordt?

“Nee. Het wordt sprinten, sprinten en nog eens sprinten. Weet je wat er gebeurt? Er rijdt een kopgroepje weg, dat kopgroepje wordt teruggepakt en dan gaan we sprinten.”

“De hoofdprijs is namelijk niet alleen de dagzege, de échte hoofdprijs is de gele trui voor de winnaar.”

Dat wordt dus een voorspelbare en klassieke vlakke etappe?

“Ja, maar ik ben wel benieuwd wie de nieuwe Julien Vermote wordt. Hij reed vorig jaar dagenlang op kop voor QuickStep. Ik denk niet dat hij dat bij Dimension Data gaat doen voor Mark Cavendish.”

“Maar QuickStep heeft Tim de Clercq meegenomen voor sprinter Fernando Gaviria. Wellicht gaan we hem als locomotief op kop zien.”

Hoe ziet de finale eruit?

“We krijgen een lange sprint met de laatste bocht al op 1.200 meter van de streep. Er zullen veel sprinttreinen op gang komen.”

Wat moet Dylan Groenewegen doen om te winnen?

“Als Groenewegen goed op snelheid kan komen en niet ingesloten raakt, heeft hij echt een goede kans.”

“Hij is goed in vorm, ziet er strak uit en hij weet wat hij kan na die zege in Parijs vorig jaar. Groenewegen is echt een lefgozer en dat zal ook nodig zijn tussen alle topsprinters.”

Hoeveel kanshebbers zijn er voor jou?

“Poeh. We hebben Groenewegen, maar ook Fernando Gaviria, Peter Sagan en Arnaud Démare. En Michael Matthews, André Greipel, Marcel Kittel en Mark Cavendish. Vergeet ik iemand? Oh ja, Alexander Kristoff.”

“Zo schud ik er maar even acht uit mijn mouw die kunnen winnen. De Scheldeprijs (een eendagskoers in het voorjaar, red.) wordt weleens het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd, maar dit is pas een echt sprintersbal.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com