Eriksen is dit keer de grote man bij Denemarken

Eriksen is dit keer de grote man bij Denemarken
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Acht jaar geleden was hij nog een broekie dat mee mocht naar het WK in Zuid-Afrika. ‘Het kleine broertje’ was daar zijn bijnaam. In Rusland is Christian Eriksen de komende weken de dirigent van de Deense ploeg.

Gepokt en gemazeld bij Tottenham Hotspur geldt hij als middenvelder met elf treffers in twaalf kwalificatiewedstrijden als de grote man van de Deense voetbalploeg.

De Eriksen van Zuid-Afrika bestaat niet meer. Hij was destijds bij Ajax als een komeet omhoog geschoten.

Debuut

“Het ging destijds zo snel”, kijkt hij in Rusland terug op zijn doorbraak in Amsterdam. Alles gebeurde in een half jaar. Ik debuteerde bij Ajax, maakte mijn debuut in de nationale ploeg en ging mee naar het WK.”

“In Zuid-Afrika was ik de jongste speler, met weinig ervaring. Dat is het grote verschil met nu; de ervaring”, zegt Eriksen over zijn huidige status. Hij was belangrijk in de kwalificatie met zijn vele doelpunten. Een aantal waar een echte ‘nummer 9′ van droomt.

Formule

Hoe komt het dat hij zo dominant aanwezig is en zoveel scoort? Eriksen heeft eigenlijk ook geen verklaring voor zijn opvallende dadendrang. “Ik zou graag de formule weten. Dan zou ik die aan veel mensen kunnen verkopen. Het lijkt erop dat het werkt vanwege mijn ervaring. Ik weet meer, heb tegen grote ploegen gespeeld en resultaten gehaald.”

De strateeg op het Deense middenveld trekt de kar bij de nationale ploeg. Het wordt tijd voor hem om te oogsten. “Dat kleine broertje van 2010 bestaat niet meer, omdat de oudere spelers zijn gestopt. De bijnaam moet nu maar ‘daddy’ worden.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com