‘Er zijn ook schone atleten, daar niet te snel overheen stappen’

‘Er zijn ook schone atleten, daar niet te snel overheen stappen’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Kort na het besluit van het Internationaal Olympisch Comité om Rusland te weren van de Winterspelen in Pyeongchang, zat Chiel Warners dinsdagavond met de baas van het IOC, Thomas Bach, aan de telefoon. De voormalige tienkamper is voorzitter van de atletencommissie van NOC*NSF en maakt ook deel uit van de atletencommissie van het wereldantidopingbureau WADA.

“Een conference call met veel vertegenwoordigers van atletencommissies over de hele wereld. Het was vooral een herhaling van zetten, waarbij Bach uitleg gaf over het besluit van het IOC en vragen beantwoordde”, lichtte Warners bij Langs de Lijn En Omstreken toe.

Vlag, pak, volkslied

Aan de internationale belronde deden ook Russen mee. En van hen kwam volgens Warners ook de belangrijkste vraag. “De Russen vroegen hoe die neutrale vlag eruit gaat zien, wat voor pakken ze moeten dragen en over het volkslied. Eigenlijk vragen die het IOC al beantwoord had in Lausanne.”

In de ogen van Warners heeft het IOC de juiste beslissing genomen. “Mijn sporthart zegt in eerste instantie: schorsen en niet meer achterom kijken. Maar dat is ook niet de oplossing voor de toekomst.”

Volgens Warners zou die laatste oplossing wel heel erg kort door de bocht zijn. “Je hebt er een aantal ‘schone’ atleten mee, want er zullen Russen tussen zitten die zich wel netjes aan de regels hebben gehouden. Wij zijn er als atletencommissie ook voor schone atleten, daar moet je niet te snel overheen stappen.”

Dat het IOC nu ook vooral op zoek is gegaan naar de structuur achter het dopinggebruik, is volgens Warners grote winst. “Bij deze beslissing is de nadruk gelegd op de entourage, op de officials, op de coaches. Dat is in het verleden wel anders geweest.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com