Engelsen vol trots: ongelooflijk dat we in de halve finales staan

Engelsen vol trots: ongelooflijk dat we in de halve finales staan
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Vier jaar geleden overleefde Engeland niet eens de groepsfase van het WK. Het betekende het afscheid van een generatie met spelers als Frank Lampard en Steven Gerrard bij de nationale ploeg.

Met een nieuwe ploeg Engelse voetballers bereikte bondscoach Gareth Southgate iets wat de voorgaande generatie nooit is gelukt: de halve finales van een wereldkampioenschap. In de kwartfinales werd Zweden met 2-0 verslagen.

“Ik was nog niet eens geboren tijdens de laatste halve finale van Engeland”, reageerde de 24-jarige doelman Jordan Pickford na de wedstrijd. “We hebben Zweden goed bespeeld en de sfeer in het stadion was fantastisch.”

‘Het wordt niet beter’

“We hebben een goede groep met veel talent. Ongelofelijk dat we nu in de halve finales staan”, vulde Harry Maguire zijn ploeggenoot aan.

Maguire, maker van de 1-0, was na afloop – terecht – erg blij. “Het was mijn eerste doelpunt als international. En dat op het allerhoogste podium. Ik had ook al wat kansen gemist, maar het wordt niet beter dan dit. Ik ben erg trots.”

Twee jaar geleden, tijdens het Europees kampioenschap in Frankrijk, zat de 25-jarige speler van Leicester City nog op de tribune als supporter. “Het is een opmerkelijke lijn naar boven waar ik erg trots op ben. Hopelijk komt er nog veel meer aan.”

Aanvoerder Harry Kane had met volle teugen genoten van zijn team. “We steken in een fantastische vorm en hebben veel vertrouwen. Dit was zeker een lastige wedstrijd, maar we hielden het hoofd koel en domineerden de wedstrijd.”

Vooruitblikken op de halve eindstrijd deed hij ook al: “We gaan er alles aan doen om het land en alle supporters trots te maken.”

Waar de Engelsen feest vierden, dropen de Zweden af. “Ik ben erg teleurgesteld”, reageerde aanvoerder Andreas Granqvist direct na afloop. “Je wilt altijd winnen, zeker in zulke grote wedstrijden. Maar Engeland was vandaag sterker.”

“We hadden vooraf een goede analyse van ze, maar we konden de Engelsen niet onder druk zetten en de kansen die we kregen benutten we niet. Engeland heeft mij ook verrast. De ploeg was beter dan ik dacht.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com