Engeland viert penaltyfeest: stap voor stap komen we er wel

Engeland viert penaltyfeest: stap voor stap komen we er wel
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Nog nooit won Engeland een penaltyreeks op het WK. Tot dinsdagavond in de achtste finales tegen Colombia. Aanvoerder Harry Kane benutte zelfs twee strafschoppen. Een in de reguliere speeltijd en een in de serie.

“Veel is mentaal. Ik heb een routine waar ik me altijd aan houd. Maar je moet geloven dat je gaat scoren”, zei hij na afloop. “We hebben ons moment gepakt. Dat zegt wat over het karakter en de moed van dit team. Stap voor stap komen we er wel.”

Nog lang niet naar huis

De bondscoach van Engeland, Gareth Southgate, was euforisch na de winst. “Dit was heel speciaal en ik wil nog lang niet naar huis!”

“Strafschoppenseries zijn pittig”, zei de bondscoach uit eigen ervaring. Op het EK in 1996 miste hij tegen Duitsland de beslissende penalty. “We hebben er veel op getraind, erover gesproken. Dit is een speciaal moment, maar nu denk ik alleen nog maar aan Zweden (de tegenstander in de kwartfinales).”

Pickford man van de wedstrijd?

De Engelse doelman Jordan Pickford stopte op fraaie wijze een strafschop en werd voorgedragen als man van de wedstrijd. Daar reageerde hij vrij lauw op. “Prima, maar het gaat om het team.”

Hij heeft er mede voor gezorgd dat Engeland van zijn penaltytrauma af is. “Als je een hoek kiest, moet je je sterk maken. Dan heb je een kans. Je moet gefocust zijn, een team, en dat waren we”, aldus Pickford.

Klaar voor dit moment

Kieran Trippier was een van de spelers die koel bleef vanaf elf meter. “We hebben er heel veel op getraind na de training, als we al moe waren. We waren klaar voor dit moment en zijn dolblij met het halen van de kwartfinales.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com