El Clásico beslissend in titelrace

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Real Madrid en Barcelona staan zondagavond vanaf 21:00 uur tegenover elkaar in El Clásico. Altijd een belangrijke wedstrijd, maar de strijd in Bernabéu wordt beslissend voor de Spaanse titel.

Want wint Real dan is de voorsprong op Barcelona zeven punten. Voor Real blijft dan alleen stadgenoot Atlético Madrid, dat nu drie punten achterstand heeft, over als concurrent. Barcelona kan de strijd om de landstitel te prolongeren dan wel opgeven, want het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat ze zelf alles winnen en Real nog zeven punten laat liggen.

Laatste nederlaag

Want verliezen doet deKoninklijke al heel lang niet meer. De laatste nederlaag die werd geleden was op 26 oktober 2013, in jawel, Camp Nou. Barcelona was toen met 2-1 te sterk. Neymar was meteen trefzeker in zijn eerste Clásico. Lang was het spannend, maar twaalf minuten voor tijd zorgde Alexis Sanchez ervoor dat Camp Nou weer kon ademhalen, met een stift over doelman Diego López.

Jesé Rodriguez maakte toen de enige treffer voor Real, juist hij viel geblesseerd uit in het Champions League duel met Schalke 04 (3-1). Een gescheurde kruisband houdt hem in ieder geval zes maanden aan de kant.

Matig seizoen

Barcelona heeft in vergelijking met voorgaande jaren een matig seizoen. Het tiki-taka is in veel mindere mate aanwezig en in de competitie moest de club al vier nederlagen incasseren. Dat overkwam ze de laatste vier seizoenen niet meer.

Toch geven de laatste twee wedstrijden wel weer wat meer vertrouwen richting het topduel. Manchester City werd in de Champions League ook thuis verslagen (2-1) en Osasuna werd met maar liefst 7-0 over de knie gelegd, mede dankzij een hattrick van Lionel Messi.

Statistieken

Eigenlijk kunnen beide rivalen zich vasthouden aan de statistieken van eerdere competitieontmoetingen in het Bernabeu. 83 keer stonden ze tegenover elkaar, 51 keer won Real en slechts 17 keer nam Barcelona de volle buit mee terug naar Catalonië. Echter, van de laatste vijf competitieduels in Madrid won Real alleen de laatste, vorig seizoen werd het 2-1.

Supertrio

Beide ploegen hebben, kijkend naar het aantal doelpunten, een supertrio. Bij Real Madrid bestaat dat trio uit topscorer Cristiano Ronaldo (25 doelpunten), Karim Benzema (15) en Gareth Bale (10). Voor Barcelona zijn dat Lionel Messi (18), Alexis Sánchez (17) en Pedro (14).

Voor Real Madrid zal het supertrio naar alle waarschijnlijkheid ook de voorhoede vormen tegen Barcelona, bij de Catalanen zijn Sánchez en Pedro allerminst zeker van hun plek. Coach Gerardo ‘Tata’ Martino gaf tegen Manchester City bijvoorbeeld de voorkeur aan Neymar en Cesc Fabregas.

El Clásico

Kijkend naar het spel van de team dit seizoen dan is het wel duidelijk, Real Madrid is in het eigen Bernabéu de grote favoriet. De thuissupporters hopen op een klinkende zege, eindelijk wraak voor de 6-2 nederlaag in 2009. Lionel Messi scoorde toen twee keer, dus moet Ronaldo er vanavond in ieder geval drie maken.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com