Eerste volkstelling Birma in 30 jaar

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In Birma wordt voor het eerst in 30 jaar een volkstelling gehouden. Vanaf ‘s ochtends 07.00 uur lokale tijd gaan voornamelijk schoolleraren de deuren langs voor de telling, die tot 10 april duurt.

De regering in Birma negeert daarmee oproepen om de census uit te stellen, vanwege de angst voor grotere etnische spanningen in het land. De afgelopen weken zijn vooral de spanningen tussen boeddhisten en de Rohingya-moslimminderheid fors toegenomen.

De Rohingya-moslims vormen een kwetsbare groep in Birma. Bij de volkstelling mogen zij zich niet registreren als Rohingya, ondanks pogingen van de Verenigde Naties om dat wel voor elkaar te krijgen.

Artsen zonder Grenzen

De Rohingya-moslims zijn geregeld doelwit van geweld in het land. In de deelstaat Rakhine moesten onlangs medewerkers van Artsen zonder Grenzen (AzG) op last van de regering hun werkzaamheden staken. Volgens de Birmese regering koos AzG partij voor de moslims.

AzG mag inmiddels in andere delen van het land wel weer aan de slag. In Rakhine, waar volgens AzG tienduizenden kwetsbare Rohingya’s leven, is de hulporganisatie niet welkom.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com