Eerste nationale meting fijnstof

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Duizenden mensen gaan vandaag voor het eerst de luchtkwaliteit meten met hun smartphone. Het Longfonds probeert zo samen met een aantal partners erachter te komen hoeveel fijnstof er in de lucht zit, hoe groot de deeltjes zijn en wat de samenstelling is.

De deelnemers hebben een speciale app gedownload en een opzetstukje op hun smartphone geplaatst, waardoor de fijnstof kan worden gemeten.

Risico

De metingen moeten leiden tot een soort ‘fijnstofkaart’ van Nederland. Via de website van het Longfonds zijn alle metingen zien. Het Longfonds wil dat er vooral tijdens de spits gemeten wordt.

De zogeheten nulmeting is vandaag goed mogelijk, omdat het mooi weer is. Door het slechte weer van de afgelopen tijd, werd de meting steeds uitgesteld.

Volgens het Longfonds vormt luchtvervuiling door fijnstof een risico. Het kan longziekten als astma en COPD veroorzaken of verergeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com