Eerste grandslamtitel Stephens na teleurstellende US Open-finale

Eerste grandslamtitel Stephens na teleurstellende US Open-finale
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Sloane Stephens heeft op de US Open voor het eerst in haar loopbaan een grandslamtitel gewonnen. De 24-jarige Amerikaanse versloeg in een eenzijdige eindstrijd van precies een uur haar twee jaar jongere landgenote Madison Keys met 6-3, 6-0.

De winst in New York is voor Stephens de kroon op een memorabel jaar. Vanwege een vorig jaar opgelopen enkelblessure was de voormalig nummer 11 van de wereld weggezakt naar plaats 957 van de wereld.

Halvefinaleplaatsen in Cincinnati en Toronto brachten haar weer terug in de top-100 en in New York bleek ze sterker dan ooit. In haar halve eindstrijd tegen Venus Williams toonde ze bovendien aan over stalen zenuwen te beschikken.

Die waren in de finale niet nodig. Stephens speelde op de toppen van haar kunnen en daar had Keys geen antwoord op. Zelfs de service, normaal gesproken niet haar grootste wapen, liep geweldig.

Pas in de negende game liet Stephens de eerste twee onnodige fouten van haar racket komen. Desondanks brak ze haar opponente, voor de tweede keer, en pakte ze en passant de set.

Keys speelde nog weergaloos in haar halve finale tegen Coco Vandeweghe, maar liep daarin wel een lichte dijbeenblessure op. Wellicht had ze daar nog last van, want in de tweede set werd ze weggeblazen.

Ze gaf niet op en werkte bij 0-5 nog twee matchpoints weg. Op het derde sloeg Stephens echter toe.

“Dit is geweldig. Eigenlijk kan ik beter meteen stoppen, want dit kan ik toch nooit meer overtreffen”, jubelde Stephens na afloop.

“Ik werd op 23 februari geopereerd en toen werd mij gezegd dat mijn deelname aan de US Open onmogelijk zou zijn”, refereerde Stephens aan haar voetblessure, die haar uiteindelijk ruim elf maanden buitenspel hield.

Stephens sprak Keys bemoedigend toe nadat de twee na het laatste punt naar elkaar toe waren gekomen bij het net. “Madison is een van mijn beste vriendinnen”, zei Stephens. “Ik had tegen niemand anders willen spelen. Andersom zou ze ook het voor mij hebben gedaan.”

Trotse Keys

Keys had zich tijdens de prijsuitreiking snel neergelegd bij de harde nederlaag. “Ik had niemand geloofd als er twee maanden geleden tegen mij zou zijn gezegd dat ik de finale van de US Open zou halen. Uiteindelijk mag ik hier trots op zijn.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com