Edison Pop Oeuvreprijs voor Bløf

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Zeeuwse groep Bløf heeft vanavond de Edison Pop Oeuvreprijs gekregen. Andere artiesten die een Edison Pop-prijs kregen zijn Sandra van Nieuwland, Anouk en Frans Duijts.

“Uit het oeuvre klinkt de belofte van samenhang, de suggestie van ontwikkeling en misschien zelfs de inzet van onsterfelijkheid. Bands komen, bands gaan, oeuvres blijven bestaan”, zei de jury onder leiding van schrijver en presentator Leon Verdonschot over het werk van Bløf.

Alleskunner

In de categorie pop won Sandra van Nieuwland. Zij wordt door de jury een blijvertje genoemd.De Jeugd van Tegenwoordig weet met het vierde album “de Nederlandse muziek op scherp te zetten” en kreeg de prijs in de categorie hiphop. “De formule blijft, gelukkig, ongekraakt”, vindt de jury.

Anouk sleepte de Edison voor beste album in de wacht voor Sad Singalong Songs. Beste nieuwkomer is Jett Rebel, die door de jury wordt omschreven als een talentvolle alleskunner.

Uitstekende balans

Waves is bekroond met de Edison voor beste song. Volgens de jury houdt zanger Mr. Probz de luisteraar de volle 2 minuten en 54 seconden vast met een meesterlijk popliedje.

Frans Duijts klinkt volgens de jury meer dan ooit als een complete artiest en verdient daarom de muziekprijs voor beste volkszanger. “Stem, songs en persoonlijkheid zijn uitstekend in balans.”

De Edisons worden sinds 1960 uitgereikt en zijn de oudste muziekprijzen van Nederland.

De winnaars op een rij:

Oeuvreprijs: Bløf
Pop: Sandra van Nieuwland – Banging on the Doors of Love
Rock: De Staat – I_Con
Hiphop: De Jeugd van Tegenwoordig - “Ja, natúúrlijk!”
Dance: Martin Garrix – Animals / Wizard / Error 404
Alternative: Mister and Mississippi – Mister and Mississippi
Nieuwkomer: Jett Rebel – Mars / Venus
Volksmuziek: Frans Duijts – Oud & Vertrouwd
Videoclip: The Opposites ft. Mr. Probz – Sukkel voor de Liefde (regisseur: Paul Geusebroek)
Song: Mr. Probz – Waves
Album: Anouk – Sad Singalong Songs

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com