Dwergplaneet ‘genoemd’ naar Biden

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Wetenschappers hebben een nieuw ontdekte dwergplaneet in ons zonnestelsel de bijnaam Biden gegeven. Ze kwamen bij de naam van de Amerikaanse vice-president omdat in de officiële naam de lettercombinatie VP voorkwam.

De dwergplaneet heeft voorlopig geen naam, maar alleen een code, 2012 VP113. Zo’n code voor een nieuw ontdekt hemellichaam begint met het jaartal waarin het werd ontdekt, gevolgd door een letter voor de periode waarin dat gebeurde. Zo is A begin januari en B eind januari. Hier verwijst de V naar begin november. Ten slotte krijgt het hemellichaam een unieke opeenvolgende code mee, in dit geval P113.

“De code was te lang en toen we VP zagen, zijn we de dwergplaneet Biden gaan noemen. We aarzelden een beetje om te verklappen hoe we de dwergplaneet noemen, omdat we niet geïnteresseerd zijn in het politieke gedeelte”, zegt de leider van het onderzoek. Hij had zich niet eens gerealiseerd dat de ontdekking van de dwergplaneet samenviel met de herverkiezing van de vice-president.

Eskimo

Door 2012 VP113 worden de grenzen van ons zonnestelsel flink opgerekt. De baan van de dwergplaneet voert tot 67 miljard kilometer van de zon, waarmee het de verste dwergplaneet is. De aarde staat slechts op 149 kilometer van de zon en zelfs Neptunus, de laatste planeet, komt niet verder dan 4,5 miljard kilometer.

‘Biden’ is zo’n 450 kilometer in doorsnee en doet er 4000 jaar over om rond de zon te gaan.

Het team zal uiteindelijk een suggestie voor een officiële naam indienen bij de Internationale Astronomische Unie en dat zal zeker geen Biden zijn. “Omdat de planeet zo koud is, zullen we wel voor een naam uit de eskimo-mythologie gaan.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com