Duivesteijn: weg met illegalenplan

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

PvdA-senator Duivesteijn vindt dat de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel moet. Hij zegt vanavond in Nieuwsuur: “Deze laatste verkiezingsuitslag is zo desastreus, daar moet je consequenties aan verbinden. Je moet inhoudelijk nadenken waar je staat en waar je voor opkomt.”

Hij zei in dit verband dat de PvdA moet voorkomen dat illegaliteit stafbaar wordt. In het regeerakkoord heeft de PvdA ingestemd met strafbaarstelling van illegaliteit, maar in de partij is hier veel weerstand tegen.

De PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Diederik Samsom, wijst erop dat het kabinetsvoorstel over illegaliteit al wordt aangepast. Het voorstel “is nooit ons idee geweest. Als het kabinet doorgaat dan kijken we wel met welk voorstel het komt.” Hij voegt daaraan toe dat als er helemaal geen voorstel zou komen, hij dat niet erg zou vinden.

Voorstellen

Duivesteijn zegt dat hij zich niet kan voorstellen dat het voorstel de Eerste Kamer haalt. “Er moet opnieuw nagedacht worden over dit soort onderwerpen. De Tweede Kamer-fractie moet nadenken wat deze uitslag betekent voor de politieke opstelling.”

Coalitiepartner VVD zegt dat gemaakte afspraken moeten worden uitgevoerd en nagekomen. Daarbij hoort ook het strafbaar stellen van illegaliteit.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com