Duitse bond schorst stafleden na provocerend juichen

Duitse bond schorst stafleden na provocerend juichen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Bij de Duitsers ging het na de miraculeuze ontsnapping tegen Zweden natuurlijk vooral over Toni Kroos. Bij de Zweden ging het voornamelijk over het provocerende gedrag van Georg Behlau en Ulrich Voigt.

Twee stafleden van Die Mannschaft, wier namen normaal gesproken alleen bij intimi bekend zijn. Maar na hun provocerende gejuich voor de Zweedse bank na de winnende treffer van Kroos in blessuretijd op zaterdag kwamen zij toch in de schijnwerpers te staan.

Tot ongenoegen van de Duitse voetbalbond DFB, die teamleider Behlau en Voigt – een medewerker van de media-afdeling – voorlopig op non-actief zet. De twee betrokken stafleden mogen zich woensdag niet in het stadion vertonen tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea.

Ook de tuchtcommissie van de FIFA heeft een onderzoek ingesteld.

Het gedrag van beiden leidde zaterdag tot woedende reacties en veel tumult langs de lijn. De doorgaans zo rustige Zweedse bondscoach Janne Andersson was zo boos, dat hij de Duitsers bijna aanvloog.

“We hebben 95 minuten gevochten op het veld. Als het laatste fluitsignaal klinkt, geef je elkaar een hand en ga je weg”, zei Andersson. “Maar sommige Duitsers gedroegen zich niet op een nette manier en wreven het er bij ons in.”

Reinhard Grindel, de voorzitter van de DFB, bood kort na het duel (2-1) excuses aan bij zijn Zweedse collega.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com