Drogba wil Chelsea pootje lichten

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Galatasaray gaat dinsdagavond proberen Chelsea beentje te lichten in de achtste finales van de Champions League. Geen sinecure na de 1-1 in Istanboel. Een opdracht bovendien die gemengde gevoelens oproept bij Galatasaray-spits Didier Drogba.

Met zijn 36 jaar zit de Ivoriaan in de nadagen van een loopbaan die glans kreeg uitgerekend in het shirt van de komende opponent. Drogba hielp Chelsea in de Champions League-finale van 2012 tegen Bayern München niet alleen kort voor tijd aan de gelijkmaker, hij schoot in de uiteindelijke strafschoppenserie ook nog eens de beslissende penalty binnen.

Het was meteen zijn laatste balcontact voor de Londense club, die hij verruilde voor het Chinese Shanghai Shenhua. Het avontuur in het Verre Oosten bleef beperkt tot één seizoen. Galatasaray dong met succes naar zijn diensten. De Turken konden de routinier goed gebruiken in de Champions League.

“Gelukkigste man”

Toen bij de loting voor de knock-outfase zijn oude liefde Chelsea uit de bus kwam, reageerde Drogba opgetogen. “Ik ben de gelukkigste man van deze competitie”, liet hij via de sociale media weten. “In beide wedstrijden speel ik thuis.”

Maar nu zijn terugkeer op Stamford Bridge aanstaande is, slaat de twijfel toe bij de man die in 341 wedstrijden voor The Blues 157 keer scoorde. “Ik heb acht jaar bij Chelsea gespeeld. Ik vraag me af hoe ik mij ga voelen in het veld. Ik heb een speciale band met de fans, dus ik verwacht een warm welkom. Maar het zal een vreemde avond worden voor mij, want nu wil ik mij met Galatasaray kwalificeren voor de volgende ronde.”

Pittig duel

Dat zal niet meevallen na de 1-1 van drie weken geleden. Galatasaray zal hoop putten uit de eliminatie van Juventus, ook zo’n Europese grootmacht, in de groepsfase. Het bevrijdende doelpunt, van de voet van Wesley Sneijder, werd toen echter in het eigen Aslantepe Stadion gemaakt.

“Maar dat duel maakte ons wel duidelijk dat als we volledig gefocust en fysiek top zijn, wij het grote ploegen moeilijk kunnen maken”, aldus Drogba, die zich kan opmaken voor een ongetwijfeld pittig duel. Daarvoor staat Chelsea-coach José Mourinho wel garant: de ploegen onder zijn leiding pakten in totaal 109 gele kaarten in de knock-outfase, een record.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com