Dressel evenaart Phelps met zeven gouden WK-medailles

Dressel evenaart Phelps met zeven gouden WK-medailles
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Caeleb Dressel heeft bij de WK zwemmen een record van zijn landgenoot Michael Phelps geëvenaard. De 20-jarige Amerikaanse zwemmer won in Boedapest maar liefst zevende gouden WK-medailles. Phelps presteerde dat tijdens de WK van 2007 in Melbourne.

Dressel haalde het zevende goud met de Amerikaanse estafetteploeg op de 4×100 meter wisselslag. Hij nam in de finale de 100 meter vlinderslag voor zijn rekening. Het was bovendien het achttiende goud voor de Verenigde Staten dit toernooi.

Matt Grevers bezorgde de VS op het slotnummer van de WK meteen een flinke voorsprong in de finale, maar die verdween toen Adam Peaty het op de schoolslag namens de Britten opnam tegen Kevin Cordes.

Peaty maakte liefst twee tellen goed, maar met Dressel en Nathan Adrian keerde de VS alsnog het tij.

Lacourt neemt afscheid met goud

Op de slotdag werden ook Chase Kalisz, Camille Lacourt en Gregorio Paltrinieri wereldkampioen op respectievelijk de 400 meter wisselslag, de 50 meter rugslag en de 1.500 meter vrije slag.

Camille Lacourt nam in Boedapest op gepaste wijze afscheid van de wedstrijdsport. Op de 50 meter rugslag pakte de Fransman zijn derde wereldtitel op rij.

De 32-jarige Lacourt heeft een palmares om trots op te zijn met vijf keer goud op zowel de WK als de EK zwemmen. Het enige smetje is dat hij, aangezien de 50 meter geen olympisch onderdeel is, op de Spelen nooit verder kwam dan een vierde en vijfde plaats.

Lacourt werd op het erepodium voor de derde opeenvolgende keer vergezeld door Matt Grevers. De Amerikaan werd in 2013 derde, in 2015 tweede en ook dit keer moest hij genoegen nemen met zilver.

Goud voor Paltrinieri, dubbel voor Kalisz

De Amerikaan Chase Kalisz boekte met zijn WK-goud een dubbelslag op de wisselslag. Hij had al goud op de 200 meter en veroverde op de laatste dag ook de wereldtitel op de dubbele afstand.

Gregorio Paltrinieri voldeed aan de verwachtingen door op de 1.500 meter vrije slag zijn wereldtitel met succes te verdedigen. De Europees en olympisch kampioen kreeg de overwinning echter niet cadeau.

De 22-jarige Italiaan werd 1.300 meter lang op de hielen gezeten door Michailo Romantsjoek. De Oekraïner moest echter in de slotfase van de race passen, zodat Paltrinieri met 14.35,85 toch nog onbedreigd de winst kon binnenhalen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com