Doping of niet, Verweij wil met Russen blijven trainen

Doping of niet, Verweij wil met Russen blijven trainen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De laatste weken wordt de ene na de andere Russische sporter geschorst wegens het gebruik van doping. Ook in het schaatsen is het hommeles. Koen Verweij, die met de Russische schaatsers traint, probeert zich van alle onrust af te sluiten.

“Daar weet ik niet zo heel veel van af. Ik weet dat er bij de ploeg wel wat speelt. Er is wel wat meer spanning. Het doet wel wat met ze, denk ik. Maar ik train alleen met ze. Ik ben in het hotel met de Nederlandse delegatie, dus ik maak er niet heel veel van mee”, zegt Verweij.

“Ik wil ze gebruiken om beter te worden. Het is nu zo dat één land heel erg onder de loep ligt. Dat hoort erbij. Natuurlijk wist ik dat dit ging komen. Ik probeer me er alleen heel erg voor af te sluiten. Ik train met Kosta Poltavets. Kosta is mijn coach. Als Kosta met de Chinezen trainde, dan had ik bij de Chinezen gezeten”, verduidelijkt Verweij.

Fatkoelina

De Russische schaatsster Olga Fatkoelina werd vorige week voor het leven uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen. Ze is desondanks wel aanwezig in Calgary, waar dit weekend de wereldbekerwedstrijden zijn. De schorsing is namelijk van het internationaal olympisch comité en niet van de schaatsbond ISU.

Dinsdagavond beslist het IOC of Rusland überhaupt welkom is bij de Olympische Spelen in Rusland. Die beslissing is voor Verweij ook van belang.

Geen rekening met plan B

“Dan moet ik plan B gaan maken. Ik heb er nog geen rekening mee gehouden. Ik denk dat het goedkomt. Ik hoop ook dat het goedkomt voor ze. Het zou heel zonde zijn, want de grootste concurrent voor mij zit bij Rusland (Denis Joeskov, red.). Het zou heel mooi zijn als je het sterkste deelnemersveld hebt op de Olympische Spelen.”

Of zijn trainingspartners nou doping gebruiken of niet, Verweij haalt zijn schouders op. “Ook al zou het wel zo zijn, dan zou ik ze nog steeds gebruiken om beter te worden. Het is maar net of je er voor openstaat of niet. Ik sta er niet voor open. Ik kijk alleen maar naar mezelf. Dat moet ik ook doen. Natuurlijk, er speelt wat. Dat blijkt ook wel. Maar dat is denk ik met heel veel andere sporten ook zo.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com