‘Dood Feyenoord heeft Van Persie nodig’

‘Dood Feyenoord heeft Van Persie nodig’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Door de 2-0 nederlaag in de Klassieker kan Feyenoord de hoop op titelprolongatie definitief vaarwel zeggen. Voor Pierre van Hooijdonk was het ontzag dat Feyenoord toonde voor Ajax opmerkelijk. “Misschien was het wel angst?”, werpt de oud-Feyenoorder op in Studio Voetbal.

“Het was wachten op een goal van Ajax”, aldus Van Hooijdonk, die trainer Giovanni van Bronkchorst een te behoudende tactiek verwijt. “Dit verwacht je van een degradatiekandidaat, maar niet van Feyenoord. Thuis kan je Ajax wel onder druk zetten en 70, 80 kilometer met de bus en dan pas je een tegenovergestelde tactiek toe?”

Kees Jansma is het daarmee eens. “Wat had Feyenoord te verliezen? Weinig.”

‘Begrijp de frustratie van Jørgensen’

Voor spits Nicolai Jørgensen was het een middag om snel te vergeten. Hij stond eenzaam voorin en moest met zijn tweede gele kaart ook nog het veld verlaten.

Van Hooijdonk kan de frustratie van Nicolai Jørgensen begrijpen. “Die frustratie loopt op. En op een gegeven moment eigen je jezelf zo’n tackle toe. Het kan gewoon niet als je geel hebt, maar er zat een hoop frustratie in. Je vermoordt als team je eigen spits.”

‘Feyenoord heeft impuls nodig’

Volgens Jansma toonde de Klassieker aan dat Feyenoord dringend een impuls nodig heeft. En laat die impuls nu net maandag worden toegediend, wanneer Robin van Persie in De Kuip wordt gepresenteerd. En half jaar geleden had Jansma nog bedenkingen bij de komst van Van Persie naar Rotterdam, nu is hij gematigd positief. “Het elftal is dood. Misschien kan een sterke persoonlijkheid het elftal een nieuw gezicht geven.”

Ook Van Hooijdonk, die in het verleden weleens een robbertje met Van Persie uitvocht, sluit zich daarbij aan. “Hij is in ieder geval veel beter dan Michiel Kramer.”

“Wat zou een reden zijn om het niet te doen”, stelt NOS-commentator Arno Vermeulen.

“Als het elftal goed draait”, antwoordt Jansma. “Als daardoor iemand moet sneuvelen. Dat is nu niet het geval. Het kan niet slechter.”

“Maar waar zet je hem neer?”, vraagt Van Hooijdonk zich af.

“Op 9,5 of 10″, aldus Jansma.

“Dat zou ook de enige positie zijn”, zegt Van Hooijdonk. “Er mist creativiteit op het middenveld, maar dat was vorig jaar ook al zo. Van Persie in de spits en Jørgensen erachter zou zakelijk niet slim zijn. Misschien komt er wel een megabod op Jørgensen komende zomer.”

Hoewel Jørgensen geschorst is, zou Vermeulen Van Persie sowieso niet gebruiken in het aankomende duel met FC Utrecht. “Die wedstrijd is totaal onbelangrijk. Die van volgende week woensdag tegen PSV in de beker is veel belangrijker. De beker is de enige manier om een prijs te winnen.”

‘Van Persie heeft lef’

De belangrijkste vragen voor de gasten zijn hoe fit Van Persie is en of hij aan het verwachtingspatroon kan voldoen? “Hij heeft wel lef”, zegt ook Van Hooijdonk. “De geest van Dirk Kuijt waart nog rond.”

“Het zou mooi zijn als die grote speler nog één keer laat zien waartoe hij in staat is”, besluit Jansma.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com