Doden bij serie aanslagen Bagdad

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn bij een reeks bomaanslagen zeker 26 doden gevallen. Tientallen mensen raakten gewond. Binnen een paar minuten ontploften vier bommen in verschillende delen van de stad.

Net na zonsondergang ontplofte de eerste bom. Bij de aanslag in een winkelstraat kwamen 12 mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond.

Vlak daarna ontplofte een bom bij een markt in dezelfde buurt. Daarbij kwamen zeven mensen om. Bij twee volgende bomaanslagen in winkelstraten kwamen nog zeven mensen om het leven.

Verkiezingen

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is niet opgeëist. Dit soort gecoördineerde aanslagen is vaak het werk van de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS), een groep die banden heeft met al-Qaida.

Sinds vorig jaar is het geweld in Irak toegenomen. De aanslagen ondermijnen het gezag van de sjiitische regering, omdat die er weinig tegen doet. In april worden er in Irak parlementsverkiezingen gehouden. De verkiezingen zijn de eerste sinds het vertrek van de Amerikanen, eind 2011.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com