Djokovic verrast collega’s met pleidooi voor meer prijzengeld

Djokovic verrast collega’s met pleidooi voor meer prijzengeld
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Novak Djokovic weet zijn collega’s regelmatig te verbazen met wonderschone slagen op de tennisbaan, maar afgelopen vrijdag had hij een heel andere verrassing in petto.

Tijdens de jaarlijkse spelersbijeenkomst voorafgaand aan de Australian Open vroeg hij plots alle niet-spelers de zaal te verlaten om vervolgens met een opmerkelijk plan op de proppen te komen.

De 30-jarige Serviër, die in zijn carrière een slordige 90 miljoen euro bijeen geslagen heeft, opperde volgens de doorgaans goed ingevoerde Daily Mail dat de tennissers om meer prijzengeld moeten vragen.

Djokovic, die ook voorzitter is van de ATP-spelersraad, vertelde er in zijn – naar verluidt vurige – pleidooi bij hoe hij dacht dat voor elkaar te krijgen: door een nieuwe eigen spelersvakbond op te richten en uit de ATP te stappen.

Die nieuwe vakbond zou de belangen van de spelers voorop moeten stellen en niet die van de toernooiorganisaties, die naar verluidt het grootste deel van de inkomsten opstrijken. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, zou Djokovic een advocaat hebben meegebracht die de technische details uit de doeken deed.

Djokovic ontkent

Djokovic ontkent dinsdag na zijn gewonnen partij tegen Donald Young een deel van het verhaal van de Daily Mail. “Ik snap dat jullie al meerdere stappen vooruit denken. Maar we zijn helemaal niet van plan om een eigen bond te gaan vormen. Het was voor ons wel een goed moment om het over diverse onderwerpen te hebben.”

De Serviër, die niet vertelde over welke onderwerp het ging, geeft toe dat op een gegeven moment alleen de spelers nog bij de bijeenkomst aanwezig mochten zijn. “We hebben niemand uit de zaal gegooid, dat ging allemaal op een beleefde manier. Misschien pakken we het in de toekomst wel vaker zo aan, want je hoort bijna nooit hoe de meerderheid van de spelers over bepaalde onderwerpen denkt.”

Verhoging prijzengeld

Ironisch genoeg had kort daarvoor op dezelfde bijeenkomst Craig Tiley, de directeur van de Australian Open, aangekondigd dat het prijzengeld van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen de komende jaren flink gaat stijgen.

Nu bedraagt dat nog in totaal zo’n 35 miljoen euro, waarvan de verliezer in de eerste ronde een kleine 40.000 euro opstrijkt en de toernooiwinnaar met een cheque van zo’n 2,5 miljoen huiswaarts keert. Over een jaar of vijf, zes zal het prijzenpakket in Melbourne in stappen zijn opgekrikt tot circa 65 miljoen euro.

Djokovic heeft verder geen toelichting gegeven op zijn ideeën, maar Kevin Anderson, de vice-voorzitter van de ATP-spelersraad, wel.

“De top-100 heeft een prima inkomen”, vertelde de Zuid-Afrikaan na zijn nederlaag in de eerste ronde. “Maar wij willen dat oprekken naar de top-150, top-200.”

“De situatie is al veel beter dan vier, vijf jaar geleden, maar ik kan heel goed begrijpen dat veel jongens meer willen. Ik vind ook dat wij meer verdienen. We zullen blijven zoeken naar een oplossing.”

Bijval?

Het plan van Djokovic kan op steun kunnen rekenen van de Fransman Gilles Simon en de Duitser Alexander Zverev. Roger Federer en Andy Murray hebben zich niet uitgelaten over de ideeën. Zij zouden er naar verluidt minder positief tegenover staan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com