Djokovic klopt Federer in finale

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Novak Djokovic heeft voor de derde keer het Masters-toernooi van Indian Wells gewonnen. De kampioen van 2008 en 2011 versloeg in de finale Roger Federer met 3-6, 6-3, 7-6 (3)

Federer speelde in de eerste set ijzersterk. Met name zijn backhand liep als een trein en de Zwitser sloeg de ene winner na de andere. Djokovic kwam er niet aan te pas, keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan en kon de eerste set op zijn buik schrijven.

Zwitserse storm gaat liggen

In de tweede set ging de Zwitserse storm wat liggen en Djokovic schroefde zijn niveau flink omhoog. De twee vochten voor elk punt, maar het was de Serviër die steeds vaker de langere rally’s won. Het ging aanvankelijk gelijk op, maar na een break op 4-3 sleepte Djokovic de set binnen.

In de spannende en hoogstaande derde set deelde Djokovic de eerste tik uit. Na twee lange games wist de Serviër de viervoudig toernooiwinnaar op 1-1 te breken.

Djokovic superieur in tiebreak

Federer wilde echter niet van opgeven weten, probeerde Djokovic onder druk te zetten, maar speelde vaak net iets te slordig om de Serviër in de problemen te kunnen brengen. Djokovic mocht op 5-4 serveren voor de wedstrijd, maar een knappe break bracht Federer terug in de wedstrijd. In de beslissende tiebreak was de Serviër echter superieur: 7-3.

Djokovic boekte zijn zestiende zege in 33 duels met Federer, die eerder dit jaar in Dubai nog in drie sets van de Serviër won. Voor de nummer twee van de wereld was het al de 42ste toernooizege uit zijn carrière.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com