Directeur topvoetbal Hoogma: voetbal ook echt beleven als vak

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Nico-Jan Hoogma gaat per 1 maart door het leven als directeur topvoetbal bij de KNVB. En hij krijgt het meteen voor de kiezen, want er zijn genoeg zaken waarop hij zijn aandacht kan richten.

In de voorbijgaande maanden viel de naam van Hoogma maar weinig. Namen als Fred Rutten en Louis van Gaal werden met regelmaat genoemd in Zeist, maar dat wil volgens de nieuwe man niet zeggen dat hij geen zwaargewicht is.

“Het is maar net wat je als een zwaargewicht betitelt”, aldus Hoogma. “Het is niet alleen de vraag of je coach bent geweest. Ik heb meer dan elf jaar de technische portefeuille gehad, heb in zeventien jaar ruim vijfhonderd wedstrijden gespeeld en ben bij alle clubs aanvoerder geweest.”

Tegen het licht

De 49-jarige Hoogma, die achtereenvolgens voor SC Cambuur, FC Twente, het Duitse HSV en Heracles uitkwam, werd naar eigen zeggen twee weken geleden benaderd. “Ik wilde het hoe dan ook over de transferperiode heen tillen en daarna is het heel snel gegaan”, aldus Hoogma, die over ruim drie weken al in functie is.

De nieuwe technische topman in Zeist hoeft voorlopig niet stil te zitten. “Voor mijn gevoel moeten we de trainersopleiding tegen het licht houden en kijken of het nog de juiste opleiding is”, stelt hij.

In koor

“Uiteindelijk zijn het de trainers die de spelers opleiden. Spelers roepen in koor dat ze in het buitenland harder moeten werken dan hier. We moeten het vak voetbal veel meer gaan beleven als een fulltimebaan.”

Een actueel onderwerp is het spelen op kunstgras. Hoogma komt bij Heracles vandaan, waar men al jaren op kunstgras speelt. Hij denkt niet dat hij met scheve gezichten zal worden aangekeken, mocht hij dat onderwerp in de toekomst aankaarten. “Ik doe wat het beste is voor het Nederlands voetbal.”

Directeur voetbalontwikkeling

De KNVB is na de aanstelling van bondscoach Ronald Koeman en Hoogma nog op zoek naar een directeur voetbalontwikkeling. “We hebben besloten wat zaken te splitsen”, zei directeur betaald voetbal Eric Gudde. “Dit is voor één man echt niet te doen.”

Hoogma krijgt het Nederlands elftal, Jong Oranje, Oranje voor spelers onder de 20 jaar en het hoogste vrouwenteam onder zijn hoede. De toekomstig directeur voetbalontwikkeling gaat zich bezighouden met de nationale teams in de jongere leeftijdscategorieën en de trainersopleidingen.

De directeur voetbalontwikkeling zal ook veel contact houden met de profclubs. “We nemen de komende maanden de tijd om de meest geschikte kandidaat te vinden”, zei Gudde. “Het is niet zo dat we al een naam hebben.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com