Denemarken vestigt hoop op ‘koning’ Eriksen

Denemarken vestigt hoop op ‘koning’ Eriksen
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Denemarken leek dood en begraven in de strijd om kwalificatie voor het WK, maar na de eclatante 4-0 zege op Polen viert het positivisme weer hoogtij. Met dank aan Christian Eriksen.

‘Koning Eriksen’, kopte de krant Ekstra Bladet zaterdag met koeienletters. Het eerbetoon volgde na Eriksens optreden de avond daarvoor, toen hij voor een passend slotakkoord zorgde in Kopenhagen door op majestueuze wijze de bal achter Lukasz Fabianski te krullen. Eriksen stond daarvoor met twee assists al aan de basis van de overwinning op de koploper in groep E.

Polen leidt nog wel, met zestien punten uit zeven duels. Montenegro, dat met 3-0 won in Kazachstan, én Denemarken volgen op drie punten. Na een zwak begin van de kwalificatiereeks, drie uit drie, gloort er dus weer hoop voor de ploeg van bondscoach Åge Hareide en assistent Jon Dahl Tomasson.

De vier zeges van de Denen gingen, niet geheel toevallig, telkens gepaard met een doelpunt van Eriksen. De voormalig Ajacied, sinds vier jaar in het shirt van Tottenham Hotspur te bewonderen, maakte er tegen Kazachstan (4-1) zelfs twee.

Onder het bewind van Hareide nam Eriksen al zes treffers in dertien ontmoetingen voor zijn rekening. Ter vergelijking: in zijn voorgaande 57 interlands kwam de spelmaker tot hetzelfde aantal. Een bewijs dat Eriksen zich meer en meer ontpopt tot onmisbare schakel bij Denemarken en dat Hareide een juiste formule heeft gevonden om zijn oogappel te laten excelleren.

In en tegen Armenië (18.00 uur) zijn vanavond dan ook alle ogen van de Deense voetbalvolgers gericht op Eriksen. Zijn briljante ingevingen zorgen voor hoop. Want na het mislopen van het WK 2014 en EK 2016 snakt Denemarken naar deelname aan een eindtoernooi.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com