Del Potro straft slordigheden Federer genadeloos af

Del Potro straft slordigheden Federer genadeloos af
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Juan Martin del Potro heeft op de US Open verrast door een slordige Roger Federer uit de halve finales te houden. De Argentijn zegevierde met 7-5, 3-6, 7-6 (8), 6-4.

De beslissing in de partij viel in de derde set, toen Del Potro in de spannende tiebreak vier setpunten overleefde.

Federer verloor op 5-5 in de eerste set door slordigheid (dubbele fout en een matige volley) zijn service, waarna Del Potro gedecideerd de set uitserveerde.

De Zwitser, die in 2009 ook van Del Potro verloor in de finale, herpakte zich in de tweede set. De Argentijn gaf in het derde bedrijf een 4-1 voorsprong uit handen, maar in de tiebreak toonde hij zijn leeuwenhart door vier setpoints te overleven.

Serie fouten Federer

Een serie fouten kostte Federer (onder meer een smash in het net) zijn service op 2-2 in de vierde set. Del Potro bleef daarna met zijn forehand doorslaan en serveerde ijzersterk. Op 5-4 maakte de Argentijn, tot vreugde van de Argentijnse fans, het karwei koeltjes af.

Federer gaf na afloop aan niet het gevoel te hebben gehad waarmee hij dit seizoen de Australian Open en Wimbledon won. “Ik had beter kunnen spelen, maar het kon ook slechter. Ik wist sowieso dat het vandaag een lastig verhaal zou worden.”

“Ik voelde me afhankelijk van mijn tegenstanders. Dat had ik niet op de Australian Open en op Wimbledon”, zei de Zwitser. “Ik heb op dit toernooi vaak moeizaam gespeeld. Ergens ben ik blij dat ik toch nog de kwartfinales heb gehaald. Vandaag stond ik gewoon tegenover een betere speler.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com