‘De speelstijl van PSV is misschien een beetje Duits’

‘De speelstijl van PSV is misschien een beetje Duits’
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Voetbalt PSV saai? Te veel op de counter? En zijn de Brabanders niet te afhankelijk van topscorer Hirving Lozano? Drie veelgehoorde kritieken op de Brabanders. En drie keer schudt verdediger Daniel Schwaab zijn hoofd. “Ik kan me niet voorstellen dat onze supporters zeggen: de winst is binnen, maar het was een saaie wedstrijd.”

Spektakel genoeg bij PSV. Neem alleen al de duels met FC Utrecht (1-7), VVV-Venlo (2-5) en FC Twente (4-3). Maar de onvrede gaat over het feit dat overwinningen zelden gepaard gaan met goed en verzorgd voetbal over negentig minuten.

Meerdere opties

De 29-jarige Schwaab, de oudste basisspeler van PSV, beaamt dat de Brabanders over geluk niets te klagen hebben dit seizoen. Toch vindt hij dat de koploper wel degelijk aantrekkelijk voetbal speelt.

“Je hoeft niet altijd tachtig procent balbezit te hebben om attractief voetbal te spelen. Het mooie aan ons team is dat we meerdere opties hebben. Wij kunnen snel druk zetten op de tegenstander, maar ook terugzakken en het moment afwachten.”

Dat laatste heeft PSV dit seizoen al twaalf overwinningen opgeleverd. Aanvallend voetbal levert immers niet altijd drie punten op. Dat hoef je Schwaab, met jarenlange ervaring bij VfB Stuttgart en Bayer Leverkussen in de Bundesliga, niet uit te leggen.

“Onze speelstijl is misschien wat meer Duits. Daar zie je veel teams met een duidelijk plan. Teams die compact staan, goed verdedigen en dan snel naar voren spelen. Maar dat is misschien ook het moderne voetbal.”

Stuur de gehele selectie van PSV de straat op en je zult zien dat Schwaab waarschijnlijk het minst vaak wordt herkend. Het past bij de sobere Duitser. Geen rare fratsen, maar degelijkheid. En behept met een fijne inspeelpass. Sinds de overwinning op Feyenoord halverwege september miste Schwaab geen minuut in de eredivisie.

Phillip Cocu beschouwt Schwaab als zijn verlengstuk. “Daniel heeft zich ontwikkeld tot een van de spelers die de ploeg bij de hand neemt, sturing geeft en de afspraken bewaakt”, steekt de trainer zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

WK met Duitsland?

Hoewel Schwaab in de nationale jeugdelftallen van Duitsland samenspeelde met onder anderen Mesut Özil, Sami Khedira en Manuel Neuer, schopte hij het nooit tot de hoofdmacht van de regerend wereldkampioen. De verdediger maakt zich ook richting het WK in Rusland van komende zomer geen illusies.

“Ik doe er goed aan om me op PSV te richten. Als we de titel pakken, ben ik een gelukkig mens. Daar heb ik geen WK voor nodig.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com