De eredivisiezondag begint komend seizoen een kwartier eerder

De eredivisiezondag begint komend seizoen een kwartier eerder
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Vandaag wordt het speelschema van het komende voetbalseizoen bekend. De eredivisie begint in het weekend van 10 augustus en een week later gaat de eerste divisie van start. De grootste wijziging is op de zondag. De wedstrijd die normaal gesproken om 12.30 uur begint, wordt nu een kwartier eerder afgetrapt. Dit heeft alles te maken met de invoering van de videoscheidsrechter.

“De videoref neemt tijd in beslag”, vertelt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB. “We willen natuurlijk niet dat er wedstrijden deels niet worden uitgezonden omdat het gebruik van de videoscheidsrechter veel tijd in beslag neemt.” Verder verandert er niks wat betreft de aanvangstijden van de wedstrijden.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Voordat het speelschema tot stand komt, moet er veel worden geregeld. En daarmee begint de KNVB jaarlijks al in oktober. Eerst moet er duidelijk worden op welke dagen gespeeld kan worden. Dat wordt bepaald aan de hand van de kalenders van de FIFA en de UEFA. Daarnaast overlegt de KNVB met de clubs hoelang de winter- en zomerstop moeten zijn en op basis daarvan worden de wedstrijddagen bepaald.

De eredivisie begint op 10 augustus en een week later begint de eerste divisie. Om dat verschil weer recht te breien, heeft de eerste divisie twee weken winterstop en de eredivisie drie. Uiteindelijk worden de bekerwedstrijden en de play-offs ingepland en rolt er een volledige kalender uit. Dan is het de taak om de clubs zo ideaal mogelijk in te plannen.

“Het liefst wil je natuurlijk dat elke club de ene week thuis en de andere week uit speelt”, vertelt Bluyssen. “Dat lukt niet altijd, dus daarom hebben we een maximimum van twee wedstrijden thuis of twee wedstrijden uit achter elkaar. Daarnaast willen we het aantal wedstrijden voor en na de winterstop gelijk hebben en moet er genoeg rust zijn voor de spelers.” Ook wil de KNVB de topwedstrijden liever niet in het begin van de competitie en hebben de lokale autoriteiten ook wat te zeggen. “We moeten natuurlijk ook rekening houden met marathons, wielerkoersen of carnavalsoptochten.” Het is een hele puzzel, maar uiteindelijk komt er ook dit jaar een speelschema uit.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com