Dakar-avontuur voetbaltrainer Villas-Boas voorbij

Dakar-avontuur voetbaltrainer Villas-Boas voorbij
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

André Villas-Boas won ooit de Europa League met FC Porto en was daarna onder meer trainer van Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg. Maar stiekem droomde de 40-jarige Portugees van andere avonturen.

Om zijn dromen te verwezenlijken nam hij in november afscheid van Shanghai SIPG, zijn laatste werkgever. Wat die droom was? Meedoen aan de Dakar-rally.

Villas-Boas stond inderdaad aan de start van de befaamde rally die tegenwoordig in Zuid-Amerika wordt verreden. Maar in de vierde etappe is hardhandig een einde gekomen aan het avontuur.

In de lastige woestijnproef van en naar San Juan de Marcona in Peru beleefden Villas-Boas en zijn bijrijder Ruben Faria een zware crash met hun Toyota.

“Bij het nemen van een duin maakte de wagen een sprong, om enkele meters verder hard op de neus te landen. André is met een rugblessure naar het ziekenhuis gebracht”, vertelde zijn teammanager Jean-Marc Fortin. “Dit is jammer, met name voor André, die bij zijn debuut in de Dakar echt goed bezig was.”

Na drie etappes stond Villas-Boas op de 43ste plaats in het algemeen klassement. Oorspronkelijk wilde Villas-Boas, wiens oom in 1982 deelnam aan de Dakar-rally, graag als motorcoureur deelnemen aan de rally.

Dat werd hem, vanwege de lange voorbereidingstijd en de risico’s, nadrukkelijk afgeraden.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com