“Dader SXSW bleef gas geven”

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De man die donderdag twee mensen doodreed bij het festival South By Southwest (SXSW) is niet langzamer maar juist sneller gaan rijden toen hij inreed op bezoekers van het festival. Dat blijkt uit documenten die door de rechtbank in Texas zijn vrijgegeven, meldt het Amerikaanse persbureau AP.

Bij het incident kwamen twee mensen in de stad Austin om het leven, onder wie een Nederlandse man. 23 mensen raakten gewond. Vooralsnog wordt Rashad Charjuan Owens moord ten laste gelegd, maar daar kunnen later nog aanklachten aan worden toegevoegd.

Borgtocht

De politiechef van Austin heeft gezegd dat Owens opzettelijk op voorbijgangers is ingereden. hij hoopte zo de politieauto die hem achtervolgde af te schudden. De 21-jarige man zit vast in een politiecel. De rechtbank heeft zijn borgtocht bepaald op 3 miljoen dollar.

Uit de documenten die zijn vrijgegeven blijkt volgens AP dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Owens was twee jaar geleden al eens aangeklaagd voor rijden onder invloed. Tegen de man stond nog een arrestatiebevel open voor eerdere vergrijpen. Daarvoor zou hij nog een celstraf van maximaal vijf jaar moeten uitzitten.

Honda

Toen Owens donderdag de zwaailichten van de politie in zijn achteruitkijkspiegel zag, sloeg hij op de vlucht. Hij had de aandacht van de agenten getrokken omdat hij zijn lichten niet aan had. Hij reed door een tankstation en draaide daarna een eenrichtingsweg in.

Hij reed tegen het verkeer in en ramde een afzetting die daar was geplaatst vanwege het SXSW-festival. Een agent bij de afzetting moest wegduiken om het vege lijf te redden.

Daarna reed Owens met een steeds hoger wordende snelheid met zijn Honda Civic in op voorbijgangers. Volgens het politieverslag vlogen de mensen door de lucht. Uiteindelijk ramde hij een taxi en een busje en vluchtte hij te voet. De politie stopte hem met een stroomstootwapen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com