Cultheld Grigg schiet Wigan langs Manchester City in FA Cup

Cultheld Grigg schiet Wigan langs Manchester City in FA Cup
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Will Grigg’s on fire! Het loflied op de Noord-Ierse bankzitter, dat tijdens het EK in 2016 in een klap tot de voetbalklassiekers ging behoren, zal vannacht ongetwijfeld nog uit de kroegen van Wigan schallen.

Dankzij een doelpunt van Grigg kegelde Wigan Athletic (de nummer twee van League One) vanavond Manchester City uit het FA Cup-toernooi.

Het duel in de achtste finales van de FA Cup was een herhaling van de finale van 2013. Toen zorgde het Wigan van trainer Roberto Martinez voor een verrassing door City met 1-0 te verslaan.

Dat seizoen was overigens het laatste van Wigan op het hoogste niveau en de club pendelde sindsdien tussen het tweede en derde niveau.

Dit jaar is Wigan bezig met een bijzondere campagne in de FA Cup. De club bereikte de achtste finales door West Ham United met 2-0 te verslaan. Beide doelpunten in dat duel werden overigens gemaakt door Grigg.

Weinig kansen

In de eerste helft was het verschil tussen de ongenaakbare koploper in de Premier League en de derdedivisionist lang niet zo groot als verwacht.

De grootste kansen waren weliswaar voor Manchester City via Fernandinho en Sergio Agüero, maar ook Wigan liet zich niet onbetuigd. De beste kans was voor Grigg, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Rode kaart

Op slag van rust werd de opgave voor City nog wat moeilijker, nadat Fabian Delph na een roekeloze tackle met een rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd.

Aanvankelijk leek scheidsrechter Anthony Taylor het met geel af te willen doen, maar hij bedacht zich. Guardiola koelde zijn woede enkele seconden later in de catacomben op zijn collega Paul Cook, die hij nadrukkelijk om een kaart zag vragen.

Met Kevin De Bruyne als invaller voor de zwak spelende David Silva kregen de tien spelers van City opeens kans op kans, maar telkens lag er een Wigan-speler in de weg van een voorsprong.

Het doelpunt viel aan de andere kant. Na een merkwaardige actie van Kyle Walker, die de bal zomaar liet lopen, spurtte Grigg net als in de eerste helft alleen op het doel van Bravo af. Dit keer faalde de Noord-Ierse aanvaller niet.

Wanhopig probeerde Manchester City de schade nog te repareren, maar Wigan liet zich het sprookje niet meer ontnemen. De zege werd dan ook gevierd alsof de landstitel binnen was.

Te midden van alle euforie hield de held van de avond het hoofd opvallend koel. “Of ik dit voor mogelijk had gehouden? Eerlijk gezegd niet”, vertelde Grigg voor de camera’s van de BBC. “Maar ik scoor altijd, als de trainer me maar opstelt.”

In de kwartfinales neemt Grigg, die dit seizoen al zeven keer doel trof in de FA Cup, het op tegen Southampton.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com