Cricketers door na prachtige zege

http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

De Nederlandse cricketers hebben op het WK Twenty20 op indrukwekkende wijze de tweede ronde gehaald. Oranje won in Bangladesh met zes wickets van Ierland en eindigde op basis van het gemiddelde aantal runs als eerste in de groep.

De Ieren begonnen aan bat en deden dat sterk. Mede dankzij een prima optreden van Andrew Poynter (57 runs), William Porterfield (47) en Kevin O’Brien (42 runs zonder uit te gaan) kwamen ze uit op 189 runs tegenover vier wickets.

Om de groep toch te winnen moest Oranje 190 runs halen in slechts 14.2 overs. Dat leek een onmogelijke opgave, maar Peter Borren (31) en Stephan Myburgh (63) bezorgden Nederland een fantastische start door met de ene na de andere verre klap de zessen en vieren aaneen te rijgen. Tom Cooper (45) zette die lijn voort, waarna Wesley Barresi (40 not out) diep in de veertiende over met een zesje Oranje liet juichen.

Super 10’s

Nederland hield Ierland en Zimbabwe net achter zich en mag zich nu opmaken voor de Super 10’s. Naast gastland Bangladesh komen daarin ook de toplanden Sri Lanka, West Indies, India, Engeland, Zuid-Afrika, Pakistan, Australië en Nieuw-Zeeland uit.

Met name Myburgh was fenomenaal aan bat. Hij had na zeventien ballen al 50 runs gemaakt en kwam uit op 63 runs uit 23 ballen. Tot twee keer toe liet hij drie zessen op rij noteren.

“Het zag er misschien rustig uit, maar dat was het niet. De strategie was om alles er gewoon uit te slaan”, lachte Myburgh na afloop.”En het speelveld was ook nog heel goed”.

Recordboeken

Nederland sloeg zich tegen de Ieren ook nog eens in de recordboeken. Nog nooit sloeg een ploeg zoveel zessen (19) in één inning van een Twenty20-interland en nog nooit werden er in een Twenty20- interland zo snel 100 runs (zeven overs) bij elkaar geslagen.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com