Courtois: EK 2016 was een goede les voor ons

Courtois: EK 2016 was een goede les voor ons
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Was het wel zo slim van België om donderdag van Engeland te winnen, gelet op de ogenschijnlijk zware tegenstanders die het team nu in het vervolg van het toernooi kan ontmoeten. De Rode Duivels malen er niet om.

België moet dinsdag ten koste van Japan de kwartfinales zien te halen. Die opdracht is nog te doen, maar daarna voert de route naar de finale mogelijk langs Brazilië en Frankrijk. En dat terwijl het andere deel van het schema er minder zwaar uitziet.

Vlieguren

Ook het extra aantal vlieguren liegt er niet om. De Belgen spelen in Rostov hun achtstefinaleduel en moeten daarvoor 960 kilometer reizen vanaf thuisbasis Moskou.

Bij een duel met Colombia had België een stuk minder ver hoeven reizen, aangezien Moskou de plaats van handeling voor die wedstrijd zou zijn geweest.

Volgens doelman Thibaut Courtois zijn de Belgen voor het duel met de Engelsen nooit van een bepaald scenario uitgegaan.

“We hebben nooit gesproken of we zouden willen verliezen of gelijkspelen. Ons uitgangspunt was winnen, er is nooit een andere instructie geweest”, aldus de keeper.

Courtois denkt ook direct terug aan het EK 2016, toen België op papier een goede loting richting de finale had. Het ging toen voor de ploeg van toenmalig bondscoach Marc Wilmots in de kwartfinales mis tegen Wales.

“Twee jaar geleden zaten we zogenaamd aan de makkelijkere kant van het schema.” Of dat een les is geweest? “Zeker.”

“Op papier zitten we misschien aan de zwaardere kant van het speelschema”, gaat Courtois verder. “Maar wat wil op papier tegenwoordig nog zeggen in het voetbal?”

“Nu moeten we tegen Japan”, gaat de doelman van Chelsea verder. “En mocht Brazilië daarna komen, dan moeten we de strijd aangaan en op onze kwaliteiten vertrouwen. Ik hoor hier en daar dat we voor Brazilië bang zouden moeten zijn, maar ik vind van niet.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com