Colombia had al James en Falcao, en nu ook Sánchez

Colombia had al James en Falcao, en nu ook Sánchez
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Met wereldsterren als James Rodríguez, Juan Cuadrado en topscorer Radamel Falcao beschikt de Colombiaanse bondscoach José Pékerman over spelers die bewezen hebben op het hoogste podium het verschil te kunnen maken. Het drietal speelde gezamenlijk 204 interlands en scoorde daarin 57 keer.

Het zijn aantallen waarbij de verdediging van Colombia enigszins schril afsteekt. Het beoogde centrale duo, Yerry Mina en Davinson Sánchez, komt tot slechts 21 gezamenlijke interlands.

En toch zal Pékerman met een gerust hart vertrouwen op die twee. Vooral de 22-jarige Sánchez heeft in zijn nog jonge loopbaan al veelvuldig bewezen dat hij niet lang nodig heeft om aan het gewenste niveau te voldoen.

In zijn eerste seizoen als basisspeler bij Atlético Nacional won Sánchez de Copa Libertadores (2015/2016), het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. En alsof het niets is om op je twintigste vanuit Zuid-Amerika de overstap te maken naar een ander continent, was hij enkele maanden later al een vaste kracht bij Ajax.

Ook bij zijn huidige club Tottenham Hotspur oogst de verdediger bewondering om zijn snelle aanpassingsvermogen. Er wordt zelfs al gefluisterd dat er interesse is van clubs van een nog hoger niveau.

Aan die geruchten heeft Sánchez voorlopig geen boodschap. Hij richt zich alleen maar op het WK, waarvan hij hoge verwachtingen heeft. Want: “In het shirt van Colombia kan je altijd iets extra’s.”

De verrichtingen van Sánchez zullen met speciale interesse gevolgd worden door Mateo Cassierra. De aanvaller, die komend seizoen op huurbasis voor FC Groningen speelt, kwam in de zomer van 2016 tegelijk met Sánchez naar Ajax. Hij heeft bewondering voor de razendsnelle ontwikkeling van zijn landgenoot.

“Davinson is een geweldige speler. Hij verdient het om nu al een WK te spelen en ik ga ervan genieten. De eerste wedstrijd ga ik met vrienden in Colombia kijken.”

Volgens Cassierra is Colombia tot iets groots in staat in Rusland. “Vier jaar geleden hebben ze de kwartfinales bereikt. Nu kan Colombia de halve finales halen of dicht bij de titel komen.”

Een andere Colombiaanse oud-Ajacied, Daniel Cruz, beaamt dat de verwachtingen immens zijn in eigen land. “Dat is eigenlijk altijd wel het geval, maar nu nog meer dan bij andere toernooien. We hebben namelijk behoorlijk wat spelers uit grote competities en de loting wordt als gunstig gezien.”

In een groep met Senegal, Polen en Japan behoort de tweede ronde inderdaad tot de mogelijkheden en daarin zou Engeland of België volgens veel Colombianen ook geen onoverkomelijke horde richting de kwartfinales hoeven te zijn.

Nieuwe ster?

Ondanks de enorme transfersom van ruim 40 miljoen euro en zijn reputatie in Engeland, wordt Sánchez in Colombia volgens Cruz nog niet tot de allergrootste sterren gerekend. “Het gaat hier vooral over James en Falcao, je ziet nog niet heel veel kinderen met de naam van Sánchez op hun voetbalshirts lopen.”

“Maar dat zou zomaar kunnen veranderen, want de kenners zien al wel hoe belangrijk hij is voor de nationale ploeg. Vooral vanwege zijn snelheid en uitstraling. Hij is een echte killer.”

Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd alvorens Sánchez in hetzelfde rijtje genoemd zal worden. En met hem heeft Pékerman in ieder geval nog een potentiële wereldtopper in de ploeg die de enorme verwachtingen in eigen land moet kunnen waarmaken. Te beginnen vandaag tegen Japan.

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com