Cocu maakt zich niet druk om toiletpapier, Ten Hag wil feest verpesten

Cocu maakt zich niet druk om toiletpapier, Ten Hag wil feest verpesten
http://seo-site.nl/facebook-likes-kopen

Dat PSV de landstitel gaat behalen, daar twijfelt vrijwel niemand meer aan. Bij winst in de topper tegen Ajax, zondag, is het zover. In Eindhoven worden al kampioenstaarten gebakken en is toiletpapier met het Ajax-logo in omloop. PSV-trainer Phillip Cocu blijft er – zoals wel vaker – rustig onder.

“Het is logisch dat de buitenwacht daar mee bezig is. Aan het begin van de week hebben we daarover gesproken. Jezelf ervoor afschermen doet iedereen uiteindelijk op zijn eigen manier. Wij spreken verder niet over randzaken. Alleen over de wedstrijd tegen Ajax.”

“Het is altijd al een wedstrijd die leeft, een beladen duel, maar nu helemaal”, vervolgt Cocu. “Eerder dit seizoen brachten we tegen Ajax te weinig aan de bal. Ik verwacht zondag van het team iets anders. We hebben inmiddels de stabiliteit gevonden die nodig is.”

Feestje verstoren

Kampioen worden door een zege op de grote rivaal: mooier kan haast niet. In Amsterdam denken ze daar heel anders over. Ajax heeft het in eigen hand om het feestje van PSV zondag te verstoren. “Natuurlijk is dat de bedoeling”, stelt Ajax-trainer Erik ten Hag. “En dat is gebaseerd op onszelf. Het geloof in onszelf dat we daar kunnen winnen, en gaan winnen.”

Ten Hag wil niet alleen voorkomen dat Ajax een vernederende bijrol op het kampioensfeest van PSV gaat spelen, maar geeft ook de moed nog niet op. “Als we deze wedstrijd winnen, ontstaat weer een nieuwe situatie. Dan loopt de spanning in de eredivisie weer op.”

Bij een zege van Ajax is het verschil ‘nog maar’ vier punten met nog drie wedstrijden te spelen. “It ain’t over till it’s over”, aldus Ten Hag.

Cocu is uitgenast

PSV kreeg het afgelopen seizoen geregeld kritiek op de niet altijd even spectaculaire speelstijl. Voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek sprak zelfs van ‘schijtbakkenvoetbal’. “Die kwalificatie zou ik er niet aan geven”, zegt Ten Hag. “Ik heb respect voor PSV. Het is een moeilijke ploeg om tegen te spelen en een moeilijke ploeg om te verslaan.”

Ten Hag had veel lof in petto voor zijn PSV-collega: “Hij heeft goed gekeken naar zijn spelersmateriaal en haalt er het maximale rendement uit. Het is een team, ze zijn stug en weten altijd een goal te maken”, aldus de Ajax-trainer. “Cocu is uitgenast, om in de Hiddink-cretologie te blijven. Het is een heel slimme coach.”

Op de vraag wat de overeenkomsten zijn tussen Ten Hag en Cocu, was de Ajax-trainer – zoals wel vaker – kort maar krachtig: “We willen allebei meer dan graag winnen.”

Reacties zijn gesloten

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com